Baselworld 2014: Luksuzni Glashutte Original PanoMaticInverse sat

Glashutte Original PanoMaticInverse sat

Predstojeći Baselworld sajam satova, koji će se održati krajem marta meseca u Baselu, doneće nam mnogo zanimljivih noviteta iz sveta visokog i luksuznog časovničarstva a među manufakturama čije satove gotovo uvek sa velikim nestrpljenjem očekujemo jeste i Glashutte Original. Ove godine je nemački proizvođač iz Saksonije pripremio elegantan automatik zasnovan na PanoInverse modelu koji nam je poznat još od 2008. godine.

Glashutte Original PanoMaticInverse biće predstavljen u dve verzije, sa čeličnim i sa kućištem od 18-karatnog rozog zlata. Asimetričnim brojčanikom dominira prelepo dekorisan “swan neck” sistem za fino podešavanje mehanizma sa pogledom na nemirnicu kao i Panorama datum.

Glashutte Original PanoMaticInverse sat

Elegantno kućište prečnika 42mm uz veoma pregledan brojčanik predstavlja kombinaciju neobičnog dizajna, promišljene funkcionalnosti i tehničke sofisticiranosti visokog časovničarstva čineći novi PanoMaticInverse gotovo idealnim svakodnevnim pratiocem u poslovnim aktivnostima.

Glashutte Original PanoMaticInverse sat

Glashutte Original PanoMaticInverse sat pokreće kalibar 91-02, samonavijajući satni mehanizam sa autonomijom od 42 sata koji je razvijen isključivo za ovaj model. Vrhunski sofisticirani mehanizam se ističe svojom završnom obradom. Ručno polirane i oborene ivice mostova, dvostruki sistem za fino podešavanje rada mehanizma sa ručno graviranim detaljima, rodinirana ¾ ploča sa Glashutte dekorativnim šarama kao i oscilirajući teg izrađen od 21-karatnog zlata su prepoznatljiva obeležja ove nemačke časovničarske kuće.

Glashutte Original PanoMaticInverse u izvedbi od crvenog zlata stiže na braon kaišu izrađenom od kože aligatora dok će čelični model da se isporučuje sa plavim aligator kaišem.