Baselworld 2014: Tudor Heritage Black Bay ronilački sat u novom izdanju

Tudor Heritage Black Bay ronilacki sat

Kada je pre dve godine švajcarski proizvođač Tudor predstavio Heritage Black Bay sat niko nije očekivao da će ovaj model u veoma kratkom vremenskom roku postati jedan od najpopularnijih i najprodavanijih ronilačkih satova. Tudor se vratio svojoj prošlosti, očistio prašinu sa nacrta iz sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka i napravio idealan spoj starog i modernog.

Očigledno je da švajcarski proizvođač satova nije želeo da menja dobitnu kombinaciju pa je tako, može se slobodno reći i očekivano, ove godine na Baselworld sajmu satova predstavljen Tudor Heritage Black Bay ronilački sat u plavoj verziji.

Tudor Heritage Black Bay ronilacki sat

Osvežen Heritage Black Bay nema više upadljivu crveno-zlatnu kombinaciju boja koja je dominantna na prethodnoj verziji ovog sata. Zahvaljujući tamno plavoj boji koja krasi rotirajuću koronu i mat crnom brojčaniku sa naglašenim srebrnkastim satnim markerima, Tudor Black Bay je zadržao duh davno prošlih vremena ali zato sada deluje mnogo čistije i modernije.

Same karakteristike sata se nisu menjale, pa se tako kućište i dalje izrađuje od nerđajućeg čelika sa poliranom završnom obradom dok samo srce sata čini samonavijajući ETA 2824 satni mehanizam. Deklarisana vodootpornost iznosi 200 metara dok se podešavanje vremena vrši pomoću velike krunice koja je, recimo, preuzeta sa modela 7924 predstavljenog sredinom pedesetih godina dvadesetog veka.

Tudor Heritage Black Bay ronilacki sat

Tudor Heritage Black Bay ronilački sat stiže sa plavim kožnim i dodatnim NATO kaišem uz cenu od 3100 dolara dok će kupci, koji budu želeli verziju sa čeličnom narukvicom, morati da doplate dodatnih 350 dolara.