Blancpain Fifty Fathoms Bathyscaphe ronilački satovi

Blancpain Fifty Fathoms Bathyscaphe ronilacki satoviBlancpain Fifty Fathoms, predstavljen pre šest decenija, važi za ikonu među ronilačkim satovima i dan danas predstavlja uzor kako treba da izgleda moderan i funkcionalan ronilački intrument. Danas Blancpain obeležava šezdeset godina od nastanka Fifty Fathoms sata i shodno tome, predstavlja dva nova modela koji će se pridružiti ovoj uspešnoj liniji luksuznih ronilačkih satova visoke klase. Blancpain Fifty Fathoms Bathyscaphe ronilački satovi zvanično su ugledali svetlost dana na ovogodišnjem Baselworld sajmu satova i predstavljaju modernu interpretaciju modela sa početka pedesetih godina prošlog veka.

Blancpain je odlučio da nove Bathyscaphe satove ponudi u dve verzije, muškoj i ženskoj, pri čemu  prečnik kućišta muške verzije iznosi 43mm dok je ženski model sa svojih 38mm za nijansu manji. Osim što je Blancpain odlučio da nove Bathyscaphe satove ponudi u dve verzije, kupci će moći da biraju i između nekoliko verzija brojčanika pa će se tako novi Fifty Fathoms satovi raditi sa sivim brojčanikom u kombinaciji sa čeličnim kućištem i sa crnim brojčanikom u izvedbi sa kućištem od ojačanog titanijuma dok će ženski model biti ponuđen sa belim brojčanikom i kućištem od nerđajućeg čelika.

Blancpain Fifty Fathoms Bathyscaphe ronilacki satovi

Novi Blancpain Fifty Fathoms Bathyscaphe ronilački satovi imaju i keramičku koronu izrađenu u kombinaciji sa Liquidmetal tehnologijom. Satni markeri kao i kazaljke, urađene u prepoznatljivom stilu starih satova, imaju iluminescentni premaz kako bi se vreme u mraku lakše očitavalo. Zahvaljujući safirnom staklu koje će, osim sa prednje, biti postavljeno i sa zadnje strane sata, kupci će moći da uživaju u bogato ukrašenom mehanizmu sata.

Blancpain Fifty Fathoms Bathyscaphe ronilacki satovi

Blancpain Fifty Fathoms Bathyscaphe ronilački satovi imaju deklarisanu vodootpornost od 300 metara i jednosmerno rotirajuću koronu pomoću koje ronioci mogu da izmere dužinu trajanja urona. Blancpain, kao i svaka luksuzna časovničarska kuća sa dugom tradicijom u proizvodnji satova, odlučila se da u nove modele ugradi sofisticirane satne mehanizme koje je samostalno projektovala i izradila. Blancpain kalibar 1315 je moderan automatik koji radi sa 28800 otkucaja u času i poseduje silicijumsku balansnu oprugu otpornu na delovanje magnetnih polja. Ovaj samonavijajući Blancpain satni mehanizam sastavljen od 227 komponenti se odlikuje i autonomijom rada od neverovatnih 120 sati a pored standardne funkcije prikaza vremena, poseduje i funkciju prikaza datuma.

Svi Blancpain Fifty Fathoms Bathyscaphe ronilački satovi će biti opremljeni sa kvalitetnim NATO kaiševima izrađenim od izdržljivih i veoma otpornih materijala.