Post Reply 
Swiss Made Fossil satovi
Dragan Offline
Administrator

Question Swiss Made Fossil satovi
Fossil je pre nekoliko dana u Njujorku predstavio novu swiss made kolekciju satova sa kojom planiraju da uđu na tržište satova niže srednje odnosno srednje klase. Kolekcija koju čine elegantni automatik, day-date model i hronograf u različitim izvedbama brojčanika pokreću švajcarski satni mehanizmi proizvođača Sellita i Ronda.

Elegantni swiss made Fossil satovi imaju prečnik kućišta od 38mm i pokreće ih švajcarski satni mehanizam, kalibar STP-1-11 (gotovo sigurno Sellita SW200) sa 26 rubina i 46 časova rezerve snage. Safirno staklo sa anti-refleksnim premazom se podrazumeva a model će biti ponuđen sa kožnim kaišem ili čeličnom narukvicom što će uticati i na cenu po kojoj će se prodavati (895-995 američkih dolara).

Day-Date model pokreće kvarcna Ronda 517 smeštena u čelično kućište prečnika 43mm. Ovaj model ima i safirno staklo a dolazi sa kožnim kaišem i to po ceni od samo 695.00 USD.

Pored ova dva modela, deo kolekcije čini i hronograf malo većih dimenzija. Čelično kućište ima prečnik od 45mm a unutar njega se nalazi kvarcni Ronda 5030.D mehanizam. Cena za Fossil hronograf sa swiss made oznakom će se kretati u rasponu od 895 pa sve do 995 dolara, u zavisnosti od toga da li dolazi na kožnom kaišu ili metalnoj narukvici.
02-27-2013 23:18
Find all posts by this user Quote this message in a reply
d1d Offline
Member

RE: Swiss Made Fossil satovi
Sa takvim cenama mislim da nemaju sanse u borbi za trziste sa tradicionalnim swiss brendovima. Mozda prezive na trzistu USA-e, na ostalim predvidjam debakl.

"I'm very proud of my gold pocket watch. My grandfather, on his deathbed, sold me this watch." - Woody Allen.
02-27-2013 23:23
Dragan Offline
Administrator

Slažem se da među proizvođačima kao što su Hamilton, Certina, Tissot, Fortis, Mido a koji imaju mnogo toga da ponude u tom cenovnom rangu Fossil nema veliku budućnost i da će mu biti jako teško da opstane na tom tržištu.

Da budemo iskreni, ni modeli im nisu preterano impresivni i ne vidim zašto bih se uopšte opredelio za jedan Fossil automatic a ne za, recimo, Tissot Visodate?! Smile

02-28-2013 21:54
d1d Offline
Member

..... koji je usput, dva puta jeftiniji Cool

"I'm very proud of my gold pocket watch. My grandfather, on his deathbed, sold me this watch." - Woody Allen.
02-28-2013 23:11
Dragan Offline
Administrator

Ne znam koja mu je trenutna cena i nisam siguran da je 2x jeftiniji ali je svakako lepši, kvalitetniji i ozbiljniji sat a Tissot kao firma ima daleko dužu tradiciju u proizvodnji satova. To je samo jedan od mnogobrojnih švajcarskih satova koje bih verovatno kupio pre Fossil-a. Smile

Evo ga i promo video za Fossil swiss made satove...

03-01-2013 10:55
LUGER Offline
Newcomer

mene licno ova komedija sa fossil swiss made bas nasmejala,
a onda sam malo prevrnuo strane forume.

uglavnom se sve svodi na to da ljudi ne mogu da prelome u svojom
glavama da daju toliku lovu za fossil, tako da i ja mislim da ovo i moze
da prodje samo u americi.

p.s.

imam jedan fossil, zgresio sam ...
03-02-2013 18:10
Djordje Offline
Member

I ja sam imao 1,ali ne smatram da sam gresanLOL zbog toga.Cak sta vise,odlicno me je sluzio.
I Festina ima par satova sa automatskim mehanizmom.
http://www.chrono24.com/en/search/index....TERIAL_ID=
Vreme ce pokazati....Dont Know
(This post was last modified: 03-02-2013 23:27 by Djordje.)
03-02-2013 23:22
d1d Offline
Member

Nista od Fossila, izgleda da nije prezivela swiss kolekcija Rolleyes

02-23-2017 13:49
Post Reply 

Forum Jump: