Glashütte Original Senator Moon Phase Skeletonized Edition

Satovi Glashutte OriginalNemačka časovničarska kuća Glashütte Original predstavlja nam novu limitiranu seriju Senator Moon Phase ručnog sata sa otvorenim brojčanikom i skeletizovanim mehanizmom koji na pravi način prikazuje umeće ove manufakture i otkriva nam umetnost izrade satova.

Najnovije remek delo Glashütte Original proizvođača satova zasnovano je na 1845 Classic Up/Down with Moon Phase modelu koji je predstavljen pre više od deset godina i iako se novi sat ne može podičiti velikim komplikacijama, dekoracija satnog mehanizma i nivo završne obrade nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Glashütte Original Senator Moon Phase Skeletonized Edition (Ref 49-13-15-15-04) je predstavljen sa elegantnim kućištem od 18-karatnog rozog zlata idealnog prečnika od 42mm. Kućište sata ima sa obe strane postavljeno safirno staklo koje pruža pogled na izuzetan rad časovničara Glashütte Original manufakture i na skeletizovani satni mehanizam, Glashütte Original kalibar 49-13.

Satovi Glashutte Original

Satni mehanizam na ručno navijanje koji je Glashütte Original manufaktura samostalno razvila radi na frekvenciji od 4Hz, odnosno sa 28800 otkucaja u satu i u radu pruža autonomiju od približno 40 časova. Mehanizam je skeletizovan kako bi se u potpunosti otkrila lepota mehaničkog mehanizma a zatim je ručno graviran i dekorisan i predstavlja remek delo koje je zahtevalo ogromno strpljenje i veliko iskustvo časovničara koji su radili na njemu. Povrh svega, svaki satni mehanizam je numerisan a broj na mehanizmu se poklapa sa ugraviranim brojem na kućištu sata.

Satovi Glashutte Original

Brojčanik sata, prekriven safirnim staklom sa obostranim antirefleksnim premazom, je delimično otvoren pa se tako mehanizam sata može videti i sa prednje strane. Na brojčaniku koji je urađen od galvaniziranog srebra pored kazaljki za prikaz vremena nalaze se indikator rezerve snage, prikaz mesečevih mena i mala sekundara.

Glashütte Original Senator Moon Phase Skeletonized Edition će se proizvesti u limitiranoj seriji od 100 satova a dolazi na mat crnom kaišu od kože aligatora sa preklapajućom šnalom.