IWC Portuguese Annual Calendar na SIHH sajmu satova

IWC Portugieser Annual Calendar satovi

IWC Portuguese Annual Calendar (ref.oznaka 5035) deo je osvežene Portuguese kolekcije satova koju je švajcarska manufaktura iz Schaffhausen-a predstavila na ovogodišnjem SIHH sajmu visokog časovničarstva nedavno održanog u Ženevi. Znamo da se IWC manufaktura svake godine posveti određenoj kolekciji satova a obzirom da se ove godine obeležava 75 godina od predstavljanja prvog IWC Portuguese sata, bilo je očekivano da će 2015. godinu obeležiti Portuguese satovi.

Klasičan dizajn koji odoleva izazovima vremena oduvek je krasio satove iz prefinjene Portuguese kolekcije pa to nije izuzetak ni sa novim Annual Calendar modelom. Jednostavne linije kućišta upotpunjene su preglednim brojčanikom na kojem se ističu postavljeni satni markeri i ime proizvođača.

IWC Portuguese Annual Calendar IW5035

Posebno zanimljiv detalj na brojčaniku sata jeste kalendarski prikaz koji nije izveden u vidu podbrojčanika, kao što je to recimo učinjeno na IWC Perpetual Calendar modelu, nego pomoću tri mala prozora smeštena u gornjem delu koja prikazuju mesec, datum i dan u nedelji. Satovi koji poseduju „annual calendar“ odnosno komplikaciju godišnjeg kalendara moraju se podešavati jednom godišnje obzirom da mehanizam ne uzima u obzir prestupnu godinu.

IWC Portugieser Annual Calendar satovi

Brojčanik krije srce sata, mehanički satni mehanizam koji je deo nove generacije mehanizama razvijenih od strane IWC inženjera. Bogato dekorisan IWC kalibar 52850 krasi autonomija rada od impresivnih sedam dana koja je dobijena zahvaljujući dvema glavnim oprugama i unapređenom Pellaton sistemu navijanja. Novi satni mehanizam se odlikuje i lakšim rotorom, redizajniranim mostovima i boljom završnom obradom kao i pojedinim delovima izrađenim od materijala, poput keramike, koji su otporniji na habanje.

IWC Portugieser Annual Calendar satovi

IWC Portuguese Annual Calendar će biti dostupan u nekoliko verzija, pri čemu će se najjeftiniji model sa kućištem izrađenim od nerđajućeg čelika na tržištu naći po ceni od 23000 švajcarskih franaka dok će se verzija u izvedbi 18-karatnog rozog zlata prodavati po ceni od 34000 franaka. Svi Annual Calendar modeli dolaze na crnom Santoni kaišu izrađenom od kože aligatora sa odgovarajućom preklopnom kopčom.

Zvaničan distributer IWC Schaffhausen satova za područje Srbije je Jokić Jewelry & Watches – S&L.