IWC Portuguese Chronograph Classic

IWC Portuguese Chronograph Classic satIWC Schaffhausen je, nakon tek nedavno predstavljene Ingenieur kolekcije satova, priredio još jedno veliko i veoma prijatno iznenađenje za sve ljubitelje lepih i luksuznih satova. Neposredno pred sam početak Baselworld 2013 sajma časovničarstva, manufaktura iz Schaffhausen-a nam predstavlja novi, moderno dizajnirani IWC Portuguese Chronograph Classic ručni sat koji prosto pleni svojim odmerenim i elegantnim linijama.

Novi Portuguese hronograf je porastao za par milimetara pa tako sa prečnikom od 42mm i debljinom od 14.5mm ima za nijansu veće kućište u odnosu na svog starijeg brata. Međutim, kućište, koje će se raditi u verziji od 18-karatnog rozog zlata kao i u verziji od čelika, krije jednu veliku novinu a to je novi satni mehanizam.

IWC Portuguese Chronograph Classic pokreće kalibar 89360 koji je u potpunosti razvijen i proizveden od strane IWC Schaffhausen kompanije. Mehanički hronograf na automatsko navijanje se može videti kroz safirno staklo postavljeno na poklopcu kućišta sata.

IWC Portuguese Chronograph Classic sat

Inženjeri IWC Schaffhausen kompanije su na razvoju novog satnog mehanizma radili pune četiri godine kako bi dobili revolucionarni hronograf koji ima mogućnost da u jednom podbrojčaniku (postavljenom na “12h” pozicji), na veoma jasan i čitljiv način, prikaže hronograf sate i minute, odnosno izmerene duže vremenske intervale. Novi mehanizam poseduje i dužu autonomiju rada koja sada iznosi 68 časova a od ostalih funkcija ističe se flyback funkcija koja omogućava resetovanje štoperice bez njenog prethodnog zaustavljanja.

IWC Portuguese Chronograph Classic sat

Novi elegantni IWC Portuguese Chronograph Classic sat će na tržištu biti ponuđen u nekoliko izvedbi brojčanika a sve verzije ovih satova će se isporučivati sa ručno rađenim Santoni kožnim kaiševima. Cena čeličnog modela će iznositi 14,400 američkih dolara dok će malo luksuznija varijanta od rozog zlata moći da se kupi po ceni od 24,200 dolara.