Laurent Ferrier Gallet Classic

Laurent FerrierLaurent Ferrier je nezavisni časovničar koji poseduje radionicu u Ženevi a koji je, pre nego što je stvorio svoj brend, gotovo četiri decenije radio za jednu od najprestižnijih švajcarskih manufaktura, Patek Philippe. 

Na sajmu časovničarstva i nakita Baselworld, Laurent Ferrier je predstavio redizajnirani Gallet Classic, luksuzni ručni sat jednostavnih i elegantnih linija koji predstavlja njihov najeksluzivniji model.

Laurent Ferrier Gallet Classic ima kućište prečnika 41mm izrađeno od 18-karatnog rozog zlata sa brušenom završnom obradom dok se na brojčaniku škriljasto sive boje, koji je takođe izrađen od 18-karatnog zlata, ističu postavljeni satni markeri napravljeni od plemenitih materijala. Međutim, najbitniji deo Laurent Ferrier Gallet Classic sata jeste njegov hronometar sertifikovani mehanizam sa duplom balansnom oprugom koji se može videti zahvaljujući poklopcu kućišta sa prozorom od safirnog stakla.

Laurent Ferrier satovi

Laurent Ferrier kalibar FNB 916.01satni mehanizam koji se sastoji iz 182 dela na pravi način pokazuje umeće i znanje kojim vlada ovaj vrhunski majstor visokog časovničarstva. Međutim, Laurent Ferrier nije jedini koji je zaslužan za nastanak ovog satnog mehanizma. Na razvoju i izradi radili su i njegov sin, Christian Ferrier kao i Michel Navas i Enrico Babasini iz La Fabrique du Temps-a, male radionice koja se specijalizovala za izradu sofisticiranih satnih mehanizama izuzetnih karakteristika i velikih komplikacija.

Laurent Ferrier

Mehanizam na ručno navijanje, koji radi na frekvenciji od 3Hz i ima autonomiju rada od 80 časova, poseduje tourbillon komplikaciju koja služi da kompenzuje uticaj zemljine gravitacije na rad mehanizma čime se dobija velika preciznost. Završna obrada satnog mehanizma je ručno rađena i predstavlja još jedan dokaz velikoj posvećenosti tradicionalnom časovničarstvu i majstorstvu kojim vlada Laurent Ferrier. Više informacija o samom mehanizmu možete pronaći na sajtu Laurent Ferrier manufakture.

Laurent Ferrier Gallet Classic dolazi na ručno rađenom kaišu kestenaste boje napravljenom od kože aligatore i odgovarajućom kopčom od rozog zlata. Cena za ovaj luksuzni sat još uvek nije određena obzirom da je predstavljen na sajmu u Bazelu ali gledajući model prikazan 2010. godine, može se slobodno pretpostaviti da neće biti mala i da će iznositi oko ili čak i preko 180000 švajcarskih franaka.