Longines Conquest 24 Hours satovi

Longines satoviLongines, švajcarski proizvođač satova sa dugom tradicijom u časovničarstvu, obeležiće ove godine 180 godina postojanja a povodom tog jubileja, ova časovničarska kuća predstavila je nove elegantne satove iz Conquest kolekcije.

Longines Conquest 24 Hours satovi namenjeni su pre svega onima koji vole da putuju i uživaju u istraživanju novih mesta a zahvaljujući GMT funkciji moći će istovremeno da prate lokalno kao i vreme u matičnoj zemlji.

Longines Conquest 24 Hours satovi imaju kućište izrađeno od nerđajućeg čelika koje pored robustne konstrukcije krasi i sportska elegancija, jedna od prepoznatljivih odlika svih Longines satova iz Conquest kolekcije. Prečnik kućišta od 41mm, pored elegantnog dizajna, čini nove Conquest modele idealnim za svakodnevno nošenje ali i sasvim prikladne za svečanije prilike.

Longines satovi

Safirno staklo sa anti-refleksnim premazom prekriva brojčanik sata koji će, u zavisnosti od modela, biti dostupan u plavoj, srebrnoj i crnoj boji. Postavljeni satni markeri kao i kazaljke poseduju iluminescentni premaz kako bi se vreme lakše očitavalo u mraku dok kazaljka upadljivo crvene boje u kombinaciji sa 24h skalom pruža mogućnost da se prati vreme u još jednoj vremenskoj zoni.

Gotovo idealan dizajn brojčanika Longines Conquest 24 Hours satova donekle narušava postavljen prozor za prikaz datuma koji se nalazi na poziciji “3h”, uz sam rub brojčanika. Ova pozicija uslovljena je satnim mehanizmom koji se nalazi unutar kućišta sata čija vodootpornost iznosi 50 metara.

Longines L704.2 mehanizam

Srce novih Longines Conquest 24 Hours satova ovaj put čini satni mehanizam iz ETA Valgrange serije koji je prevashodno konstruisan i namenjen satovima većih dimenzija. Mehanizam koji je Longines označio kao kalibar L704.2 (ETA A07 171) radi sa 28800 otkucaja u satu dok mu rezerva snage iznosi oko 48 časova.

Longines Conquest 24 Hours satovi nam stižu na čeličnoj narukvici sa preporučenom maloprodajnom cenom koja iznosi 1600 američkih dolara.

Distributeri Longines satova u Srbiji su Bomar, Identico i S&L Jewerly & Watches.