Longines Heritage Diver ronilački satovi

Longines Heritage Diver ronilački satovi

Napravljen po uzoru na ronilačke satove koji su bili popularni tokom kasnih šezdesetih i ranih sedamdesetih godina dvadesetog veka, Longines Heritage Diver predstavlja odličan dodatak bogatoj i impresivnoj kolekciji satova koje ovaj švajcarski proizvođač nudi na tržištu.

Novi model je dostupan u dve verzije i to kao klasičan ronilački sat sa tri kazaljke, kojeg pokreće samonavijajući mehanizam, i kao mehanički hronograf. Čelično kućište prečnika 43mm ističe se blagim jastučastim linijama i satinirano poliranom završnom obradom. Ono što je svakako najuočljivije kod ovih modela jeste dodatna krunica na kućištu koja služi za regulisanje unutrašnjeg rotirajućeg dekompresionog prstena.

Longines Heritage Diver ronilački sat

Oba modela pokreću mehanizmi švajcarske ETA kompanije pri čemu Longines navodi podatak da se mehanizmi eksluzivno proizvode za njihove potrebe. Automatik pokreće Longines kalibar L633.5 koji je zapravo ETA 2824 dok mehaničko srce hronografa čini kalibar L651.3 zasnovan na ETA 2894 mehanizmu. Nažalost, iako oba mehanizma nose Longines ime, ovi mehanizmi se već decenijama proizvode i našli su svoje mesto u satovima mnogih poznatih proizvođača satova pa samim tim ne možemo da kažemo da je informacija koju je Longines kompanija iznela u potpunosti tačna.

Longines Heritage Diver ronilački sat

Ovi retro ronilački satovi imaju deklarisanu vodootpornost od 300 metara, safirno staklo i kupcima će se isporučivati sa dva kaiša, gumenim i kaišom izrađenim od veoma izdržljivog sintetičkog materijala.

Longines Heritage Diver ronilački satovi

Longines Heritage Diver će kod zvaničnih distributera i prodavaca satova biti dostupan po ceni od 2670,00 američkih dolara koliko će biti potrebno izdvojiti za jednostavniji automatik model, dok će cena hronografa biti oko 3750,00 dolara.