Longines Tachymeter hronograf sat

Satovi LonginesProizvođač satova Longines nam predstavlja još jedan novi model sata koji je napravljen povodom obeležavanja 180 godina od osnivanja ove poznate švajcarske kompanije. Longines Tachymeter hronograf sat (ref. oznaka L2.781.4.13.x) se izdvaja po svom upadljivom dizajnu koji kombinuje performanse sa elegancijom i tradicionalnim vrednostima koje se neguju unutar časovničarske kuće Longines.

Predstavljen sa poliranim čeličnim kućištem prečnika 41mm novi Longines Tachymeter hronograf nam donosi elegantan dizajn koji se odlično uklapa u savremene modne trendove ali i koji će bez svake sumnje odoleti svim izazovima vremena. Lakirani brojčanik bele boje dizajniran je po uzoru na hronograf sat koji je Longines razvio daleke 1934. godine. Plave čelične kazaljke urađene u Breguet stilu novom modelu suptilno daju dozu elegancije ali i omogućavaju laku preglednost i očitavanje vremena.

Satovi Longines

Novi Longines sat pored standardnog prikaza vremena, poseduje i prikaz datuma, hronograf funkciju koja omogućava da se štopuje vreme kao i dve tahometarske skale (1000m i 100m) koje se nalaze na obodu brojčanika. Postavljeno safirno staklo sa prednje strane štiti brojčanik sata dok sa zadnje strane kućišta pruža pogled na dekorisani satni mehanizam.

Novi Longines Tachymeter hronograf sat pokreće mehanički samonavijajući satni mehanizam, kalibar L688 sa hronograf komplikacijom. Mehanizam koji je ekskluzivno razvijen samo za Longines kompaniju se zapravo zasniva na ETA A08.L01 automatiku, radi na frekvenciji od 4Hz (28800 otkucaja u satu) i ima rezervu snage od približno 54 sati.

Longines Tachymeter hronograf sat (ref. oznaka L2.781.4.13.x) dolazi na elegantnom crnom kaišu napravljenom od kože aligatora i sa odgovarajućom čeličnom kopčom. Novi model će moći da se kupi kod ovlaštenih distributera Longines satova po maloprodajnoj ceni od 3250,00 američkih dolara.