Najveći prodavac luksuznih satova u SAD prodaje kopije Rolex satova?

Rolex satoviKompanija Melrose.com, jedan od najvećih prodavaca luksuznih satova u Sjedinjenim Američkim Državama, nedavno je dospela u centar pažnje javnosti nakon što ju je švajcarski proizvođač satova Rolex optužio da prodaje kopije Rolex satova. Naime, Melrose.com sa svojim sedištem u Los Anđelesu već duže vreme u svojoj ponudi ima Rolex satove koje nudi po nižoj ceni u odnosu na zvanične distributere i prodavce pa se tako sa opravdanjem postavljalo pitanje da li ova kompanija prodaje polovne, restaurirane ili nove Rolex satove koji su nabavljeni na crnom tržištu i pod sumnjivim okolnostima.

“Most people who are buying the $30 Chinese counterfeit realize what they’re purchasing. People buying the product that’s been junked up with after-market products think what they’re buying is genuine and it’s not. When something goes wrong with that watch, who do they blame? They blame Rolex.”

— Brian W. Brokate, Attorney for Rolex USA —

Kompanija Rolex, čiji satovi se najviše kopiraju i prodaju na tržištu, pokrenula je istragu po tom pitanju, kupila nekoliko Rolex satova od ovog prodavca po ceni od $3,725 pa sve do $9,925 i došla do zaključka da se putem Melrose.com kompanije distribuiraju restaurirani Rolex satovi sa ugrađenim delovima koji nisu ni originalni a ni autentični.

Rolex satovi

Drugim rečima, Melrose.com je po visokim cenama prodavao kopije Rolex satova svojim kupcima. Zbog toga je Rolex podneo tužbu protiv ovog američkog prodavca satova kako bi sprečio narušavanje svog ugleda i zaštitio svoja prava kao i kako bi stao na put daljoj obmani kupaca.

“If you install after-market rims on a Ford Mustang, it doesn’t mean it’s not a Ford Mustang.”

— Krishan Agarwal, Melrose.com President —

Međutim, direktor kompanije Melrose.com izjavio je da se oni bave restauracijom i daljom prodajom originalnih Rolex satova i da njihovi klijenti ne dobijaju kopije Rolex satova kao što to navodi proizvođač satova. Takođe je izjavio da će se boriti za svoja prava i da neće pokleknuti pred tužbom prestižnog švajcarskog proizvođača satova. Tužba će svakako imati veliki uticaj na reputaciju Melrose.com kompanije koja je uložila mnogo sredstava u marketing i koja ima veliki broj sledbenika (preko 200,000) na svojoj Facebook strani.