Nova Omega Seamaster Aqua Terra GMT

Omega je kao najavu za Baselworld 2012 koji će se održati u martu mesecu ove godine prikazala novog člana svoje Seamaster serije satova, Omega Seamaster Aqua Terra GMT. Novi model, kao što mu i samo ime nagoveštava, krasi funkcija prikaza vremena u drugoj vremenskoj zoni (GMT) ali i novi Omega mehanizam, kalibar 8605/8615.

Novi ručni sat koji nam stiže iz radionica švajcarskog (high-end) proizvođača satova ima kućište prečnika 43mm koje će se raditi u izvedbama od nerđajućeg čelika i od 18-karatnog rozog zlata ali u verziji koja podrazumeva kombinaciju čelika i zlata. Brojčanik, zaštićen safirnim staklom sa anti-refleks premazom, ima vertikalnu šaru koja je tipična za Aqua Terra seriju a koja satu daje izgled sportske elegancije. Satni markeri sa brušenim i poliranim površinama su napravljeni od 18-karatnog belog zlata i ispunjeni su sa Super-LumiNova supstancom koja omogućava bolju čitljivost u svim svetlosnim uslovima. Kazaljke na satu su takođe izrađene od zlata i kao i markeri, poseduju Super-LumiNova premaz. Na brojčaniku se može videti i jedan dizajnerski interesantno odrađen detalj koji se ne viđa često kod satova sa GMT komplikacijom a to je da markeri glavne satne skale čine deo GMT skale koja se nalazi u unutrašnjem delu brojčanika.

Pozadina kućišta sa prozorom od safirnog stakla pruža pogled na mehanički mehanizam na automatsko navijanje najnovije generacije koji prikazuje pravo časovničarsko umeće ove stare manufakture. Omega kalibar 8605/8615 je prvi iz nove serije Omega co-axial satnih mehanizama koji poseduje GMT komplikaciju a obzirom da je novi mehanizam zasnovan na Omega 8500 kalibru, pretpostavljam da će mu autonomija rada iznositi oko 60 sati.

Sat će biti ponuđen sa narukvicom od zlata ili čelika ili u varijanti sa kožnim kaišem od crne, braon ili plave boje. Informacija o ceni novog Aqua Terra modela još uvek nije dostupna.

 • http://www.horologija.com Dragan

  Omega 8500 i njeni derivati za sada se nisu ispostavili nepouzdanim ili podložni kvarovima. Verovatno imaš Omegu sa 2500 mehanizmom koji je imao problematičnih serija.

 • Milan Dojrdjevic

  Vec druga Omega na popravci,niam bas siguran da ce taj novi mehanizam da bude dobar odmah u startu…kako kazu iz omege prvi macici se u vodu bacaju!

 • Nikola Loncar

  Lepo izgleda na fotografiji. No dok se ne pojave prve live fotografije ostaje da se nadamo da ce ostati ne promenjen. Omega po meni radi prave stvari sa novim mehanizmom.

 • DraganD

  Lep dizajn sata.
  Za Omegu ce ovaj mehanizam, kada je GMT u pitanju, biti “treca sreca”, bar se oni nadaju. Posle “kikseva” sa 1128 i 2628, prava na greske vise nemaju!