Novi SEIKO Monster satovi

Seiko Orange Monster satovi

Dugo se nagađalo da je japanski proizvođač satova Seiko odlučio da prestane sa proizvodnjom jednog od najprodavanijih i najpopularnijih ronilačkih satova koje ovaj gigant proizvodi, Seiko SKX779 / Seiko SKX781 modela popularno nazvanog Seiko MONSTER, ali pošto ove informacije nisu mogli da potvrde čak ni izvori bliski Seiko menadžmentu, sve je ostalo na “rekla-kazala” pričama.

Međutim, nedavno su se pojavile prve slike novog Monstera koji će po svemu sudeći zameniti stari model a osim manjih dizajnerskih promena, novi ronilački sat će dobiti i novi satni mehanizam. Novi Seiko Monster satovi će biti pokretani sa Seiko 4r36 samonavijajućim satnim mehanizmom koji, za razliku od 7s26, ima mogućnost ručnog navijanja i zaustavljanja sekundne kazaljke prilikom izvlačenja krunice tzv. hacking.

Obzirom da su ovo bile i najveće zamerke na starom modelu, verujem da će mnogi pozdraviti . Ostaje pitanje da li će i novi seiko monster satovi biti cenovno prihvatljiv, kao što je to njegov prethodnik bio, te time zadržati status ronilačkog sata sa jednim od najboljih odnosa cena/kvalitet ili će mu sada cena drastično skočiti.

U svakom slučaju, Seiko Monster je mrtav. Živeo SEIKO MONSTER.

Seiko ronilacki satovi

  • Nikola Loncar

    E sad moram da nabavim jedan stari, narandzasti…