Omega Constellation Sedna sat

Omega Constellation Sedna satOmega Constellation Sedna sat je prvi model iz ponude ove poznate švajcarske manufakture koji će biti izrađen od nove legure zlata nazvane Sedna. Constellation Sedna ručni sat će zajedno sa Sedna zlatom premijerno biti predstavljen na predstojećem sajmu časovničarstva Baselworld 2013 koji će se održati krajem aprila meseca u Bazelu.

Nova legura 18-karatnog rozog zlata, razvijena i patentirana od strane Swatch grupe pod čijim okriljem se nalazi i Omega brend, se sastoji od zlata, bakra i paladijuma. Legura sadrži minimum 75% zlata dok tačno odmerena količina bakra daje unikatnu crvenkastu boju zlatu. Paladijum koji se nalazi u leguri ima pre svega ulogu da specifičnu boju zlata učini što otpornijom i dugotrajnijom. Zanimljiv je podatak da je Omega novo zlato nazvala po trans-neptunskom objektu koji su astronomi imenovali “90377 Sedna” i čija površina ima izrazito crvenu boju.

Omega Constellation Sedna sat

Kućište promera 38mm sa poliranim i brušenim detaljima ima fiksiranu lunetu na kojoj su dodatno naglašeni markeri u vidu rimskih brojeva. Srebrnkasti brojčanik kod Omega Constellation Sedna sata je urađen po uzoru na prve Constellation modele koji su predstavljeni daleke 1952. godine. Elegantnom i luksuznom izgledu sata doprinose i ručno postavljeni satni markeri, kazaljke i logo Omega kompanije koji su izrađeni od Sedna zlata.

Omega Constellation Sedna sat

Mehanizam koji čini srce sata je samonavijajući Omega kalibar 8501 sa silicijumskom nemirnicom koji je predstavljen ne tako davne 2007. godine. Omega Constellation Sedna sat će biti izrađen u ograničenoj seriji od 1952 primerka i svaki sat će biti isporučen u posebno stilizovanoj drvenoj kutiji.