Muzej Omega satova

Mnoge velike i stare manufakture koje su uticale na svet satova i još uvek pomeraju granice časovničarske industrije imaju svoje muzeje u kojima su prikazani svi značajniji trenuci u njihovoj istoriji. Omega kao manufaktura sa istorijom dugom preko jednog veka i sa mnogim svojim inovacijama i kultnim modelima sigurno nije izuzetak.

Muzej posvećen Omega satovima je prvi put za javnost otvoren 1984. godine i predstavlja najstariji muzej namenjen satovima jednog proizvođača a sa kolekcijom od preko 4000 izložbenih eksponata svakako predstavlja i jedan od najznačajnijih. Omega je pre nekoliko godina izdvojila značajna sredstva kako bi u potpunosti renovirala prostor u kojem je muzej smešten i 2010. su zvanično ponovo otvorena vrata ove ustanove. Posetioci su po prvi put mogli da vide i mnoge predmete iz istorije ovog proizvođača, poput džepnog sata koji je nosio Albert Ajnštajn, koji do tada nisu nigde bili izloženi.

Pogledajte promotivni video koji je Omega napravila a koji prikazuje šta sve možete da očekujete da ćete pronaći i videti u muzeju.

Međutim, Robert-Jan Broer, urednik FratelloWatches portala, je imao tu čast da dobije poziv od CEO Omege da obiđe muzej ovog švajcarskog proizvođača satova koji se nalazi u Bil-u (Bienne) u Švajcarskoj. Pogledajte neke od fotografija koje je zabeležilo oko njegove kamere dok je bio u obilasku Omega muzeja.

Ovo je samo delić od 125 fotografija koliko je Robert-Jan Broer napravio a ostatak fotografija možete pogledati na zvaničnoj Fratello Watches facebook stranici.

Mnogi se slažu da svaki strastveni ljubitelj satova i Omege mora da obiđe ovaj muzej pa ukoliko se nađete u blizini, nemojte propustiti priliku da doživite deo istorije ove stare švajcarske kuće. Sve informacije o muzeju, uključujući i one o radnom vremenu, možete pronaći na zvaničnoj internet prezentaciji.

Najnovije na Horologija Forumu

  • Mirko

    Dobar je ovaj muzej. baš bih voleo da ga obiđem.

  • Nikola Loncar

    Tri muzeja imam u planu da obidjem, Ferrari, Omega i Luvr, tim redom…:) Nadam se da cu to uskoro i uraditi.