OMEGA Seamaster 1948 Co-Axial “London 2012″ Limited Edition satovi

Omega satoviŠvajcarski proizvođač satova OMEGA ove godine obeležava 80 godina od kako je po prvi put postao zvanični merač vremena na Olimpijskim igrama. Povodom tog jubileja ali i kako bi obeležio predstojeće OI 2012 koje se održavaju u Londonu, ovaj prestižni proizvođač satova je kreirao nekoliko novih modela među kojima se našao i OMEGA Seamaster 1948 Co-Axial “London 2012″ sat.

Ujedno, Omega sa ovim modelom simbolično obeležava godinu kada je predstavila prvi ručni sat iz tada nove Seamaster kolekcije satova pa otuda i velika sličnost sa nekim starijim modelima.

Novi Omega Seamaster 1948 sat ima klasičan dizajn izuzetno privlačnog stila sa čeličnim kućištem elegantnih i suptilnih linija. Kućište sata prečnika 39mm urađeno je u kombinaciji poliranih i brušenih površina pri čemu luneta zajedno sa uškama ima visokopoliranu završnu obradu. Na samoj krunici nalazi se istaknut Omega znak koji se mogao videti na starijim modelima ovog proizvođača.

Omega satovi

Omega Seamaster 1948 Co-Axial “London 2012″ sat ima prelepo dizajniran brojčanik srebrne boje na kojem nema suvišnih detalja. Čistom i pomalo luksuznom izgledu brojčanika doprinose i postavljeni satni markeri kao i Omega znak koji su izrađeni od 18-karatnog belog zlata.

Mehanizam koji čini srce Omega Seamaster 1948 sata je cosc sertifikovani Omega automatik, kalibar 2202 sa co-axial zaprečnim sklopom. Mehanizam je baziran na ETA 2892 automatiku i nudi autonomiju rada od 48 časova.

Omega Seamaster 1948 Co-Axial “London 2012″ sat će biti izrađen u ograničenoj seriji od 1948 primeraka. Omega će sat isporučivati sa crnim kožnim kaišom koji će imati poliranu čeličnu kopču urađenu po uzoru na stare modele. Cena za ovaj klasičan sat dizajniran u skladu sa modernim vremenom u kojem živimo iznosiće 6,800 američkih dolara.

Omega satovi