OMEGA Seamaster Aqua Terra 44 London Chronograph

Omega satoviPolako se bliži trenutak kada će se spustiti zavese i otpočeti letnje Olimpijske igra pa zato ne treba da čudi što je sve u znaku predstojećih OI, pa tako i kada je reč satovima.

Kada ove godine letnje Olimpijske igre koje će se održati u Londonu budu zvanično otvorene, švajcarski proizvođač satova OMEGA će po 25. put preuzeti ulogu zvaničnog merača vremena a ujedno će proslaviti i osamdesetogodišnjicu od kako je po prvi put imala tu, jako bitnu, ulogu na Olimpijskim igrama.

Povodom otvaranja Olimpijskih igara i u čast svoje bogate istorije na OI, OMEGA je predstavila novi ručni sat iz Seamaster serije koji će se raditi u dve verzije, sa kućištem od nerđajućeg čelika i sa kućištem od 18-karatnog rozog zlata.

Omega satovi

OMEGA Seamaster Aqua Terra 44 London Chronograph sat nam dolazi sa brojčanikom izuzetno privlačne plave boje koja je nanešena posebnim tehnološkim procesom a na samom brojčaniku se ističe i prepoznatljiva šara sa vertikalnim prugama koja je doprinela velikoj popularnosti OMEGA satova iz Aqua Terra serije. Postavljeni satni markeri i kazaljke na satu koje su izrađene od 18-karatnog belog zlata imaju Superluminova iluminescentni premaz a brojčanik je zaštićen safirnim staklom koji ima obostrani anti-refleks premaz.

Omega satovi

Novi Aqua Terra 44 London Chronograph sat ima kućište koje krasi robustan i sportski dizajn a prečnika od 44mm će gotovo sigurno naići na odobravanje mnogih zaljubljenika u satove koji prate modne trendove. Sportska odlika nove Omege izražena je i kroz deklarisanu vodootpornost koja kod novog Seamaster Aqua Terra sata iznosi 150 metara ali završna obrada kućišta koja se odlikuje sa poliranim i brušenim detaljima daje satu i određenu dozu elegancije. Međutim, jedan od najlepših detalja na kućište jeste svakako poklopac na kojem se nalazi ugraviran znak predstojećih Olimpijskih igara u Londonu.

COSC sertifikovani satni mehanizam koji se našao u novom Seamaster Aqua Terra 44 London Chronograph satu je OMEGA kalibar 3313 sa co-axial nemirnicom koju je projektovao čuveni časovničar George Daniels (R.I.P) a koja bi trebala da doprinese većoj pouzdanosti i preciznosti mehanizma u radu. Tako je barem u teoriji dok se u praksi mehanizam nije pokazao najbolje. Mehanizam nije OMEGA samostalno razvila već je zapravo baziran na Piguet 1285 automatiku koji ima autonomiju rada od 52 časa i radi sa 28800 otkucaja u satu.

Omega satovi

OMEGA Seamaster Aqua Terra 44 London Chronograph sat će se u verziji od nerđajućeg čelika isporučivati sa metalnom narukvicom dok će model od čelika i zlata dolaziti sa kožnim kaišem tamno plave boje.

Listu zvaničnih distributera OMEGA satova za teritoriju Srbije možete pronaći na internet stranici ovog proizvođača.