Omega Seamaster James Bond 50th Anniversary ručni satovi

Omega seamaster satoviProšlo je pedeset godina od prikazivanja prvog filma o čuvenom tajnom agentu 007 i u trenutku kada se snima novi nastavak jednog od najprikazivanijih filmskih serijala, švajcarski proizvođač satova Omega će u čast obeležavanja pedesetogodišnjice predstaviti novi ručni sat sa obeležjima najpoznatijeg tajnog agenta. Iako od samog proizvođača još uvek nije dobijena zvanična potvrda o novom satu, autorizovani prodavac Omega satova iz Londona je prethodnih dana počeo da prima narudžbine za ovaj model. Očigledno je da je Omega (bezuspešno) pokušala da informacije o njihovom novom ručnom satu od novinara zadrži u tajnosti sve do zvaničnog predstavljanja.

Omega Seamaster satovi

Omega Seamaster James Bond 50th Anniversary pripada Seamaster seriji ručnih satova. Biće ponuđene dve verzije ovog modela, jedna sa prečnikom kućišta od 41mm i druga kod kojeg će kućište imati promer od 36mm. Oba modela će imati jednosmerno rotirajuću keramičku koronu na kojoj je marker “50” simbolično obeležen crvenom bojom. Vodootpornost novih James Bond satova iznosi 300 metara a poseduju i automatski ventil za oslobađanje gasa (HEV). Jedan od najinteresantnijih detalja na samom kućište je pozadina sata koja je urađena u stilu “metka u cevi”, prizora koji je svim ljubiteljima James Bond filmova itekako poznat. Crnim lakiranim brojčanikom dominira prilično upadljiv 007 ispis kao i satne skeletizovane kazaljke dok se kod manjeg modela ističe i dijamantski satni marker na poziciji “7h”. Markeri za sate kao i kazaljke imaju nanešenu belu Super-LumiNova supstancu koja svetli plavičastom bojom i u mraku omogućava lakše očitavanje vremena.

Omega Seamaster satovi

Omega Seamaster satovi

Satni mehanizam je automatik, Omega kalibar 2507 sa co-axial zaprečnim mehanizmom, koji poseduje autonomiju rada od približno 48 sati. Mehanizam je COSC sertifikovan.

Postavlja se veliko pitanje da li je Omegi zaista bilo potrebno da izbaci ovakav sat u trenutku kada je napravila zaista veliki korak napred sa novim modelima ali ne može se reći da nije bilo očekivano. Omega Seamaster James Bond 50th Anniversary sa kućištem od 41mm će biti ponuđen sa metalnom narukvicom u “limitiranoj seriji” od 11007 satova, dok će se manji model napraviti u 3007 primeraka. Cena još uvek nije poznata.

Najnovije na Horologija Forumu

 • DraganD

  ^
  hehehehe…..
  Meni nekako sat izgleda kicasto, narocito ta ideja da se brojcanik prekrije sa 007, 007, 007, 007…… Dosadno i preterano.

 • milan djordjevic

  Ja mislim da znam ko bi nosio precnik 36 a nije nikako nezniji pol

 • http://www.horologija.com Dragan

  Manji model i jeste namenjen nežnijem polu. ;)

 • Nikola Loncar

  Ne izgleda lose. Ako cena bude razumna, mada mislim da nece, prodace se brzo. Ovaj sa kristalom od 36mm je najverovatnije namenjen lepsem polu. Zato je i precnik toliki, sumnjam da bi danas muskarci nosili satove od 36mm.