Omega Seamaster Planet Ocean 600M ”SKYFALL” Limited Edition

Satovi OmegaOmega je upravo predstavila još jedan u nizu modela koji će poneti oznaku tajnog agenta 007. Ručni sat Omega manufakture će se po sedmi put pojaviti u filmskom serijalu o čuvenom tajnom agentu a da li će se u filmu Skyfall koji će biti prikazan na jesen ove godine naći baš ovaj model ili će to možda biti neki drugi Omega sat, ostaje da se vidi.

Omega Seamaster Planet Ocean “Skyfall” Limited Edition je novi ronilački sat koji je Omega predstavila i osim par manjih kozmetičkih izmena i limitirane serije, sat se ne razlikuje u odnosu na standardni Planet Ocean koji se nalazi u ponudi švajcarskog proizvođača.

Planet Ocean “Skyfall” dolazi sa kućištem prečnika 42mm koje će biti izrađeno od nerđajućeg čelika i imaće deklarisanu vodootpornost od 600 metara što je čak i za agenta 007 i više nego dovoljno ukoliko bude morao da se obračunava sa svetskim zlikovcima pod vodom. Jednosmerno rotirajuća korona sa keramičkim umetkom ima minutnu skalu kojom može da se meri proteklo vreme urona dok se standardno na kućištu može naći i automatski helijumski ventil (HEV) čija uloga jeste da kompenzuje efekat dekompresije na unutrašnjost sata.

Satovi Omega

Najveća promena na novom Omega Semaster PO satu je izvršena na brojčaniku mat crne boje koji je dobio šare u obliku pravougaonika a satni marker na “7h” je zamenjen sa postavljenim 007 znakom polirane završne obrade. Postavljeni satni markeri i satna kazaljka su presvučeni sa belom Super-LumiNova supstancom koja emituje plavičastu svetlost dok minutna kazaljka i početni marker na koroni emituju zelenu svetlost. Ovo je jedan od detalja koji se ne viđaju često kod ronilačkih satova mnogih proizvođača a roniocima je jako bitan jer su im to dva najbitnija indikatora kada pod vodom mere proteklo vreme zarona.

Omega Skyfall James Bond

Unutar čeličnog kućišta svoje mesto je našao co-axial satni mehanizam najnovije generacije, Omega kalibar 8507, koji daje autonomiju rada od 60 časova. Pouzdanost i robustnost novog automatika koji je Omega samostalno razvila učinili su da Omega za novi Planet Ocean sat da proizvođačku garanciju od čak četiri godine. Mehanizam i njegov rotor na kojem se nalazi ugravirano “SKYFALL 007” se mogu videti zahvaljujući poklopcu kućišta sa safirnim staklom.

 Satovi Omega

Omega Seamaster Planet Ocean “Skyfall” Limited Edition sat dolazi na metalnoj narukvici sa kopčom koja ima ugraviran 007 znak. Planet Ocean “Skyfall” će biti proizveden u limitiranoj seriji od 5007 komada a cena po kojoj će se prodavati iznosi 6500 američkih dolara.

Najnovije na Horologija Forumu