Omega Speedmaster Mark II “Rio 2016″ hronograf

omega speedmaster mark II rio 2016 hronograf

Omega Speedmaster Mark II “Rio 2016″ hronograf je novi model sa kojim će švajcarski proizvođač satova Omega na simboličan način odati počast Olimpijskim igrama koje će se 2016. godine održati u Brazilu.
Novi sportski hronograf koji nam donosi zvaničan partner i merač vremena Olimpijskih igara je baziran na hronografu koji je predstavljen tokom ove godine a koji je pridobio simpatije mnogih ljubitelja i kolekcionara Omega satova širom sveta.

Olimpijsko izdanje Omega Speedmaster Mark II hronografa odlikuje se dizajnom koji je obeležio vesele sedamdesete prošlog veka i zapravo predstavlja reizdanje Mark II hronografa iz 1969. godine.

omega speedmaster mark II rio 2016 hronograf

Čelično kućište sa svojim bačvastim tzv. tonneau linijama ima brušene i polirane površine koje se veoma skladno nadovezuju dok brojčanik sa tahimetarskom skalom krase hronograf registri koji su izrađeni od 18-karartnog žutog zlata, srebra i bronze, metala kojima se okite najbolji učesnici OI.

omega speedmaster mark II rio 2016 hronograf

Iza metalnog poklopca dekorisanog sa logom Olimpijskih igara nalazi se samonavijajući Omega kalibar 3330 sa hronograf komplikacijom i prikazom datuma a zahvaljujući ovom mehanizmu autonomija rada Mark II modela je oko 52 sata.

Omega je najavila da će maloprodajna cena za novi Speedmaster, koji će se na tržištu pojaviti u ograničenom izdanju od 2016 primeraka, iznositi 4840 evra.