Panerai Luminor PAM580, keramički hronograf sa flyback komplikacijom

Panerai Luminor PAM580 flyback hronograf

Crni satovi su poslednjih godina stekli veliku popularnost i gotovo da ne postoji ozbiljniji proizvođač koji u svojoj ponudi nema barem jedan model ručnog sata kojeg odlikuje ova osobina. Švajcarska manufaktura Panerai veoma ozbiljno pristupa zahtevima tržišta i prati aktuelne modne trendove zadržavajući se u okvirima svog prepoznatljivo otmenog identiteta. Panerai Luminor PAM580 1950 3 Days Chrono Flyback Ceramica je novi model sa kojim će ova časovničarska kuća nastupiti na SIHH sajmu satova i koji upravo prati taj aktuelan trend satova sa crnim premazom.

Panerai Luminor PAM580 flyback hronograf

Panerai Luminor PAM580, flyback hronograf sa centralnom minutnom hrono kazaljkom stiže sa keramičkim kućištem prečnika 44mm koje se pre svega odlikuje visokom otpornošću na ogrebotine ali i prepoznatljivim i uvek atraktivnim izgledom. Unutar keramičkog kućišta nalazi se mehaničko srce koje kuca sa 28800 otkucaja u satu.

Panerai P.9100, satni mehanizam koji je razvijen unutar Panerai manufakture i predstavljen pre dve godine, je samonavijajući hronograf sa autonomijom rada od tri dana i flyback komplikacijom. Ova komplikacija pruža mogućnost resetovanja štoperice bez njenog prethodnog zaustavljanja a savremena rešenja i materijali koji su primenjeni prilikom konstruisanja i izrade mehanizma poput keramičkih ležaja na rotoru svakako će uticati na duži životni vek i finiji rad mehanizma.

Panerai Luminor PAM580 flyback hronograf

Panerai Luminor PAM580 će zvanično biti predstavljen na predstojećem SIHH 2015 sajmu satova koji će se održati u Ženevi tokom januara meseca naredne godine. Model će se isporučivati na kožnom kaišu braon boje sa crnom titanijumskom kopčom a proizvođač je odlučio da u paketu dostavi i jedan gumeni kaiš koji je u letnjim danima daleko udobniji za nošenje od kože. Cena još uvek nije poznata ali prema nekim nagađanjima, očekuje se da će cena premašiti cifru od 15000,00 američkih dolara.