Patek Philippe 5726 Nautilus Annual Calendar sat

Satovi Patek PhilippePatek Philippe je početkom ove godine predstavio novi Patek Philippe Nautilus sat sa belim brojčanikom koji je izazvao veliku pažnju među mnogim poštovaocima ove prestižne švajcarske manufakture. Međutim, Patek Philippe se nije tu zaustavio, otišao je korak dalje i predstavio nam novi Nautilus obogaćen komplikacijom godišnjeg kalendara (annual calendar) koja zahteva da se datum odnosno kalendar na satu podešava samo jednom u toku godine.

Patek Philippe Nautilus Annual Calendar (ref.oznaka 5726/1A) dolazi sa kućištem od nerđajućeg čelika i sa brojčanikom u dve verzije, crnim i belim. Kućište sa svojim tipičnim dizajnom koji Nautilus čini unikatnim i lako prepoznatljivim u svetu luksuznih satova ima prečnik od 40.5mm i vodootporno je do 120 metara što ovaj Patek Philippe čini idealnim satom za gotovo svaku priliku. Safirno staklo na satu je postavljeno i sa prednje i sa zadnje strane čime će posebno biti oduševljeni budući vlasnici ovog modela.

Satovi Patek Philippe

Brojčanik Patek Philippe 5726 Nautilus sata sa horizontalnom šarom je ponuđen u verzijama bele i crne boje a dobar raspored elemenata na njemu ga čini izuzetno preglednim i jednostavnim za čitanje vremena. Naime, ispod markera “12h” postavljeni su indikatori koji prikazuju dan u nedelji i tekući mesec dok se u donjem delu brojčanika nalazi prozor za prikaz datuma kao i podbrojčanik sa 24-časovnim prikazom vremena i indikator za prikaz mesečevih mena. Ovakvim rasporedom elemenata, preglednost i lakoća očitavanje vremena na satu ne dovode se u pitanje a za to su donekle zaslužni i postavljeni zlatni satni markeri koji zajedno sa kazaljkama poseduju iluminescentni premaz.

Satovi Patek Philippe

Patek Philippe je u novi Nautilus stavio kalibar 324 S QA LU 24H koji daje autonomiju rada od 45 časova i radi sa 28800 otkucaja u satu. Patek Philippe je ovaj automatik samostalno razvio a mehanizam se sastoji iz 347 komponenata, ima čak 10 mostova i poseduje rotor napravljen od 21-karatnog zlata na kojem se nalazi ugraviran Patek Philippe logo. Mehanizam je bogato dekorisan i lepo obrađen a Patek Philippe pečat garantuje da je kvalitet izrade, završne obrade i dekoracije mehanizma i sata na najvišem mogućem nivou.

Patek Philippe 5726 Nautilus Annual Calendar sat koji stiže na metalnoj narukvici može svako da poseduje ukoliko na računu u banci ima 47600,00 američkih dolara.