Patek Philippe World Time Moon, luksuzni sat prestižne švajcarske manufakture

Patek-Philippe-World-Time-Moon-5575-sat-01

Povodom obeležavanja sto sedamdeset pet godina od osnivanja, početkom ovog meseca, jedan od najprestižnijih švajcarskih proizvođača satova, luksuzni Patek Philippe, predstavio je nekoliko novih i veoma zanimljivih modela. Među novim satovima, našao se i Patek Philippe World Time Moon 5575, elegantni model izrađen od 18-karatnog belog zlata.

Skladne i elegantne linije Patek Philippe World Time Moon sata dopunjene su jedinstvenim brojčanikom kojeg krase funkcije prikaza mesečevih mena i svetskog vremena, odnosno prikaz višestrukih vremenskih zona. Centralnim delom brojčanika dominira rotirajući disk sa mesecom i zvezdanim nebom dok se na obodu brojčanika nalazi prsten sa imenima gradova i odgovarajućim vremenskim zonama.

Patek Philippe World Time Moon luksuzni sat

U skladu sa tradicijom i nasleđem renomirane švajcarske manufakture koja se svrstava u sam vrh visokog časovničarstva, za potrebe World Time 5575 modela razvijen je potpuno novi satni mehanizam. Tako se iza veoma atraktivnog brojčanika, koji krasi prednju stranu ovog elegantnog sata, krije složen samonavijajući mehanizam sastavljen iz 270 delova.

Patek Philippe World Time Moon 5575

Bogato dekorisani Patek Philippe kalibar 240 HU LU navija se pomoću mikro rotora napravljenog od 22-karatnog žutog zlata. Prema navodima proizvođača, novi mehanizam pruža autonomiju od 48 časova a najveća dozvoljena odstupanja na dnevnom nivou se kreću između -3 i +2 sekunde.

Patek Philippe World Time Moon luksuzni sat

Patek Philippe World Time Moon nam stiže na crnom, ručno rađenom kaišu od kože aligatora i u ograničenoj seriji od 1300 primeraka. Preporučena maloprodajna cena za ovaj luksuzni sat iznosi 46,000 švajcarskih franaka.

Patek Philippe je mislio i na pripadnice lepšeg pola pa će se tako, pored World Time Moon 5575 modela, u ponudi naći i 7715R model, u izvedbi od crvenog zlata i dijamanata. Ženska verzija World Time Moon sata će biti limitirana na samo 450 primeraka a prodavaće se po ceni od 50,000 švajcarskih franaka.