Povratak korenima: Zenith Pilot Big Date Special

Zenith pilotski satoviZenith predstavlja jednu od prestižnijih švajcarskih manufaktura čiji satovi nikada ne prestaju da privlače pažnju a novi modeli iz njihove Pilot kolekcije koji su nedavno predstavljeni na Baselworld sajmu verovatno će biti jedni od najtraženijih pilotskih satova u 2012. godini.

Zenith Pilot Big Date Special je pilotski sat sa hronograf funkcijom koji ima čelično kućište koje krasi klasičan i jednostavan dizajn. Kućište sa saten poliranom završnom obradom ima savršene dimenzije i u trenutku kada mnogi (pilotski) satovi “rastu”, odluku Zenith-a da se prečnik kućišta zadrži na 42mm svakako treba pozdraviti. Deklarisana vodootpornost Zenith Pilot Big Date Special sata je 50 metara.

Zenith pilotski satovi

Brojčanik mat crne boje koji je smešten iza safirnog stakla sa anti-refleks premazom podseća na pilotske satove iz šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka a idealne proporcije podbrojčanika i jednostavan dizajn zajedno sa velikim satnim markerima na koje je nanešena iluminacija doprinose lakoći očitavanja vremena. Iza brojčanika krije se srce sata koje čini samonavijajući mehanički satni mehanizam.

Zenith pilotski satovi

Satni mehanizam je legendarni El Primero, Zenith kalibar 4010 koji radi na 36000 otkucaja u satu, sastoji se od 306 delova i pored funkcije prikaza vremena, poseduje i štopericu i funkciju prikaza datuma. Mehanizam poseduje autonomiju rada od 50 sati i izuzetno lepu završnu obradu i dekoraciju koja se može videti zahvaljujući poklopcu kućišta od safirnog stakla.

Zenith pilotski satovi

Zenith Pilot Big Date Special će na tržištu biti dostupan sa čeličnom “mesh” narukvicom (ref.oznaka 03.2410.4010/21.M2410) i sa kožnim kaišem (ref.oznaka 03.2410.4010/21.C722) dok cena ovih prelepih pilotskih satova još uvek nije poznata.

  • DraganD

    Super sat. Sreca pa su stali na 42mm.
    Malo mi upada u oci naziv “Pilot” na brojcaniku, podseca na “Poljot”, bez toga bi mi bio lepsi.

  • Nikola Loncar

    predobro i prelepo