Predstavljamo Zenith El Primero 410 hronograf

Zenith El pRimero 410 hronograf sat

Nakon prošlogodišnjeg modela koji je predstavljen u ograničenoj seriji od samo 500 primeraka, bilo je za očekivati da će Zenith uskoro predstaviti i model koji će biti dostupniji kupcima širom sveta. Predstavljamo vam novi Zenith El Primero 410 hronograf, moderan i veoma elegantan klasik koji pored hronografa poseduje i komplikaciju prikaza mesečevih mena kao i prikaz datuma, dana u nedelji i meseca u godini.

Zenith El pRimero 410 hronograf sat

Elegantne linije čeličnog kućište koje ima prečnik od 42mm propraćene su brojčanikom srebrnkaste boje na kojem se ističu rodinirani satni markeri i satne kazaljke u plavoj boji.

Raspored elemenata na brojčaniku kao i sam dizajn inspirisani su Zenitovim prototip hronografom s početka sedamdesetih godina prošlog veka a koji je ne tako davno prodat na aukciji za poveću sumu novca. Slučajnost ili ne, interesantno je da je kupac bio upravo sam proizvođač, švajcarska manufaktura Zenith.

Zenith El pRimero 410 hronograf sat

Kada se pogleda zadnja strana sata, zahvaljujući safirnom prozoru koji je postavljen na poklopac kućišta, prvo što će svako uočiti jeste predivan i bogato dekorisan Zenith kalibar 410, samonavijajući satni mehanizam sastavljen od 390 komponenti. Veoma pohvalno za Zenith manufakturu je što su uspeli da ovako komplikovan mehanizam, sa velikim brojem komponenti, zadrže na pristojnih 6.6mm debljine što je doprinelo da novi El Primero bude za nijansu tanju od ostalih Zenith hronografa.

Sve u svemu, Zenith El Primero 410 hronograf predstavlja idealnu kombinaciju jednostavne klasike i luksuza koji nas vraćaju u sjajne sedamdesete prošlog veka. Na tržištu će se pojaviti po ceni od oko 8000 evra.