Rolex Sea-Dweller ronilački sat se vraća na scenu

Rolex Sea-Dweller ronilacki sat

Baselworld 2014 sajam satova nam donosi još jednu novinu koja će obradovati sve ljubitelje Rolex satova. Poznata švajcarska kompanija odlučila je da, nakon nepunih šest godina pauze, u svoju kolekciju vrati model koji je obeležio gotovo celu drugu polovinu dvadesetog veka.

Rolex Sea-Dweller ronilački sat, prvi put predstavljen 1967. godine, bio je namenjen pre svega profesionalnim saturacionim roniocima koji su, kao deo obavezne opreme, prilikom ronjenja na većim dubinama morali da nose pouzdan ronilački instrument koji ih neće izneveriti u kritičnim trenucima dekompresije.

Rolex Sea-Dweller ronilacki sat

Model za 2014. godinu sa bezvremenskim dizajnom, vrhunskim kvalitetom i odlično odmerenim dimenzijama predstavlja budući klasik kojem mnogi jednostavno neće moći odoleti. Keramička jednosmerno rotirajuća korona je blago redizajnirana pa sada ima minutnu skalu celom dužinom dok Chromalight iluminacioni premaz svojim plavičastim sjajem garantuje čitljivost u svim uslovima, pod vodom i na suvom.

Rolex je odlučio da kod novog modela zadrži prečnik kućišta od 40mm, koji je aktuelan kod Submariner modela ali je, kako bi osigurao deklarisanu vodootpornost od 1220 metara, morao da ga učini za nijansu debljim.

Rolex Sea-Dweller ronilacki sat

Rolex kompaniji se tokom godina najviše zameralo na nekvalitetnoj metalnoj narukvici i još lošijoj kopči koja je dolazila sa njihovim satovima ali švajcarski proizvođač je pre neku godinu i na tom polju napravio veliki korak napred napravivši novu narukvicu izuzetno visokog kvaliteta kao i kopču sa Glide Lock sistemom podešavanja.

Ono što je dobro, ne treba menjati je pravilo kojeg se i Rolex drži pa je tako unutar čeličnog kućišta mesto našao COSC sertifikovani Rolex 3135 satni mehanizam koji pruža autonomiju rada od 48 časova.

Rolex Sea-Dweller ronilacki sat

Rolex Sea-Dweller ronilački sat će se na tržištu prodavati po ceni od gotovo 10,000 švajcarskih franaka što ga donekle svrstava u višu klasu ali gotovo je sigurno da će, uprkos visokoj ceni, put do kupaca veoma brzo naći.