SIHH 2012: A.Lange & Söhne Grande Lange 1

A.Lange & Sohne satoviNemačka manufaktura A. Lange & Söhne koja je poznata po svojim prestižnim i luksuznim satovima je na SIHH sajmu prikazala pet novih ručnih satova, među kojima se našla i redizajnirana verzija jednog od njihovih najuspešnijih modela, A.Lange & Söhne Grande Lange 1.

A. Lange & Söhne manufaktura je poznata po obilatom korišćenju plemenitih metala prilikom proizvodnje svojih satova pa se tako kućište kod A.Lange & Söhne Grande Lange 1 ručnog sata radi od platine (ref.oznaka 117.025), žutog zlata (ref.oznaka 117.021) i rozog zlata (ref.oznaka 117.032). Kućište svedenog i elegantnog dizajna ima promer od gotovo savršenih 40.9mm a brojčanik je čist i pregledan, bez suvišnih i nepotrebnih detalja koji bi narušili lepotu sata. Od funkcija, pored prikaza sata i minuta, na satu se mogu videti i indikator rezerve snage mehanizma kao i veliki prozor za prikaz datuma dok donji deo brojčanika zauzima mala tekuća sekundara.

A. Lange & Söhne satovi

Novi sat je zaslužio da dobije i novi satni mehanizam. A. Lange & Söhne kalibar L095.1, koji je porastao u prečniku ali izgubio na debljini, sastoji se iz 397 delova, radi sa 21600 otkucaja u satu i ima autonomiju rada od 72 sata. Satni mehanizam koji se uz pomoć krunice navija ručno je dobio i novu balansnu oprugu koja je razvijena u A. Lange & Söhne radionicama kao i novu, tanju, glavnu oprugu.

A. Lange & Söhne satovi

Naravno, dekoracija i završna obrada mehanizma opravdavaju reputaciju prestižne nemačke manufakture pa će se tako, zahvaljujući poklopcu kućišta sa safirnim prozorom, može videti pravo remek delo visokog časovničarstva, satni mehanizam koji je ručno dekorisan i graviran ali i dva puta sklapan kako bi se proverio svaki detalj na njemu.

Novi Grande Lange 1 ručni satovi A.Lange & Söhne manufakture će se isporučivati sa kožnim kroko kaišem i odgovarajućim kopčama koje se rade od plemenitih materijala a cena novih Grande Lange 1 satova će se kretati od 31000 pa do 47000 evra.

A. Lange & Söhne satovi