SIHH 2014 sajam: Montblanc Star Twin Moonphase

Montblanc StarTwin Moonphase luksuzni sat

Prestižni SIHH sajam satova i visokog časovničarstva ponovo otvara svoja vrata luksuznim manufakturama koje će, kao i prethodnih godina, pokazati na čemu su to vredno radili. Pojedini proizvođači satova su već izazvali veliko interesovanje zaljubljenika u pokazivače vremena pa je tako pažnja mnogih usmerena na novu Panerai kolekciju hronograf satova ali i na nove Aquatimer ronilačke satove koje će nam predstaviti IWC Schaffhausen manufaktura.
Jedan od proizvođača koji se sve više ističe u svetu luksuznih satova jeste i Montblanc koji nam na SIHH sajam satova dolazi sa nekoliko zanimljivih modela među kojima se našao i Montblanc Star Twin Moonphase ručni sat.

Novi model švajcarske kompanije pripada kategoriji luksuznih satova sa dobro odmerenom cenom u odnosu na kvalitet koji nudi ali ono po čemu se Montblanc Star Twin Moonphase izdvaja u odnosu na mnoge jeste lepo ukrašen, neobičan i veoma originalan dizajn brojčanika sa indikatorom mesečevih mena sa obe hemisfere. Osim ove funkcije, Star Twin pokazuje i datum u mesecu pomoću podbrojčanika koji se nalazi u gornjem desnom delu sata.

Montblanc StarTwin Moonphase luksuzni sat SIHH 2014 sajam

Kućište, prečnika 42mm i debljine 12.7mm, izrađeno je od čelika sa visoko poliranom završnom obradom. Unutar elegantnog kućišta krije se švajcarski satni mehanizam, Montblanc kalibar MB 29.14 koji poseduje autonomiju rada od približno 42 časa.

Montblanc Star Twin Moonphase će se isporučivati sa kaišom crne boje izrađenim od kože aligatora a kada se pojavi na tržištu, cena ne bi trebala da pređe cifru od 5000 američkih dolara.