SIHH 2015 sajam: Piaget Altiplano Flyback hronograf sat

Piaget Altiplano Flyback hronograf sat

Neprikosnoveni kralj najtanjih mehaničkih satova, prestižna manufaktura Piaget, najavio je novi mehanički hronograf sa flyback komplikacijom koji je predstavljen na ovogodišnjem SIHH 2015 sajmu satova, Piaget Altiplano Flyback hronograf sat.

Piaget tvrdi da je sa novim Altiplano hronografom praktično postavio dva nova rekorda u svetu visokog časovničarstva. Pod jedan, Piaget je uspeo da napravi najtanji mehanički mehanizam na ručno navijanje sa hronograf komplikacijom koja poseduje flyback funkciju. Ujedno, zahvaljujući veoma malim dimenzijama samog mehanizma, ova luksuzna švajcarska manufaktura je uspela da napravi i najtanji mehanički flyback hronograf sat sa kućištem debljine svega 8.24mm.

Piaget Altiplano Flyback Hronograf

Unutar tankog kućišta koje će biti dostupno u izvedbama 18-karatnog crvenog zlata i 18-karatnog belog zlata nalazi se malo remek delo visokog časovničarstva, ultra tanak Piaget kalibar 883P mehanizam na ručno navijanje sa debljinom od svega 4.65mm. Vrhunska završna obrada i bogata dekoracija mehanizma vidljivi su zahvaljujući poklopcu kućišta sa staklenim prozorom.

Piaget Altiplano Flyback Hronograf

Klasične i elegantne linije kućišta prati jednostavan i pregledan brojčanik sata urađen u prepoznatljivom Piaget stilu. Piaget je sa novim Altiplano hronografom još jednom pokazao da je i dalje jedna od vodećih manufaktura po pitanju inovacija u oblasti luksuznog i visokog časovničarstva.

Piaget Altiplano Flyback Hronograf

Nažalost, luksuz i fino časovničarstvo prati i fina cena pa će tako za najjeftiniju verziju, kada Piaget Altiplano Flyback hronograf bude dostupan na tržištu, kupci morati da izdvoje preko 20.000,00 evra.