TAG Heuer Carrera 1887 Titanium Racing Chronograph

TAG Heuer Carrera 1887 Titanium Racing Chronograph satPovodom obeležavanja 50 godina od lansiranja Carrera modela a pred početak najvećeg sajma časovničarstva, Baselworld, švajcarski proizvođač satova TAG Heuer je za ovu godinu najavio nekoliko novih satova a jedan od najinteresantnijih svakako predstavlja novi sportski Carrera 1887 hronograf u titanijum izvedbi.

Inspirisan modernim trkačkim automobilima, TAG Heuer Carrera 1887 Titanium Racing Chronograph sat nam dolazi sa crnim titanijumskim kućištem na kojem se ističu peskirana završna obrada i keramička korona sa tahometarskom skalom. Korona obuhvata konveksno safirno staklo sa dvostrukim anti-refleks premazom iza kojeg se nalazi brojčanik sa ručno postavljenim markerima izrađenim od crnog zlata.

TAG Heuer Carrera 1887 Titanium Racing Chronograph sat

Proizvođač se kod ovog modela odlučio za malo drugačiji pristup pa se, umesto klasičnih satnih markera koje obično viđamo na brojčaniku, ovde nalazi numerička skala koja ide u rasponu od 05-60 čime su želeli dodatno naglasiti sportske karakteristike TAG Heuer Carrera 1887 Titanium Racing hronografa. Dobra strana ovakve konfiguracije jeste što je akcenat stavljen na hronograf funkciju dok se kritika može uputiti na malo teže očitavanje vremena.

TAG Heuer Carrera 1887 Titanium Racing Chronograph sat

Iza brojčanika nalazi se “motor” ovog trkača koji je sastavljen iz 320 komponenti. TAG Heuer kalibar 1887, hronograf mehanizam na koji je ova manufaktura izuzetno ponosna jer ga samostalno izrađuje, poseduje autonomiju rada od 50 časova i radi sa 28800 otkucaja u satu.

TAG Heuer Carrera 1887 Titanium Racing Chronograph sat će se isporučivati sa aligator kožnim kaišem crne boje i sa crnom preklapajućom šnalom. Cena ovog modela još uvek nije poznata a zvanično predstavljanje će imati na Baselworld 2013 sajmu satova.

Zvaničan distributer TAG Heuer satova za Srbiju je Identico.