Tissot Heritage Navigator satovi

Tissot Heritage Navigator satoviŠvajcarski Tissot je kompanija sa dugom tradicijom u proizvodnji satova koja datira još od 1853. godine a ove godine ovaj proizvođač obeležava 160 godina svog postojanja. U čast ovog jubileja a za predstojeći sajam časovničarstva koji će se održati u Bazelu, Tissot je najavio nove modele iz Heritage kolekcije.

Tissot Heritage Navigator satovi, prvi put predstavljeni 1953. godine kako bi obeležili stogodišnjicu brenda, bili su namenjeni ljubiteljima i avanturistima koji su često putovali i radovali se avanturama u novim i neistraženim predelima.

Novi modeli su praktično zadržali izgled originalnih satova iz 1953. godine ali su promene ipak vidljive. Čelično kućište elegantno sportskih linija prati aktuelne modne trendove pa tako promer iznosi 43mm a brojčanik je zaštićen safirnim staklom koje poseduje obostrani anti-refleksni premaz i ima veliku otpornost na grebanje.

Tissot Heritage Navigator satovi će se raditi u dve verzije, sa antracit crnim i sa srebrnkastim brojčanikom uz ručno postavljene satne markere. Na brojčaniku je uočljiv stari Tissot logo koji daje posebnu draž ovom modelu ali se ističe i mogućnost da se sa samo jednim kratkim pogledom i sa izrazitom lakoćom, pored lokalnog vremena, očita vreme u dodatne 24 vremenske zone.

Tissot Heritage Navigator satovi

Unutar kućišta se nalazi potpisani, COSC sertifikovani, ETA 2893 mehanički satni mehanizam koji je moguće videti zahvaljujući safirnom staklu postavljenom na poklopcu kućišta.

Tissot Heritage Navigator satovi će se isporučivati na crnom ili braon kožnom kaišu uz odgovarajuću leptir šnalu a cena ovih novih modela, iako još uvek zvanično nije objavljena, će se verovatno kretati u rangu od oko 1000 evra.