Zenith Christophe Colomb Skeleton sat

Zenith satoviPrestižna časovničarska kuća Zenith predstavila je novu verziju luksuznog sata koji će biti izrađen u ograničenoj seriji od samo 25 primeraka. Zenith Christophe Colomb Skeleton sat je “naslednik” Zenith Christophe Colomb modela koji je prikazan ne tako davne 2010. godine demonstrirajući izuzetno horološko umeće vrhunskih majstora Zenith manufakture. Nova verzija Zenith sata se u odnosu na prethodnika razlikuje po svom skeletizovanom brojčaniku koji nam otkriva mehaničko srce ovog elegantnog luksuznog remek dela.

Brojčanik Zenith Christophe Colomb Skeleton sata je skeletizovan i delimično izrađen od safirnog stakla čime je omogućeno da se vidi kompleksan mehanizam sa žiroskopskim modulom koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Pored funkcije prikaza sati i minuta koji se mogu očitati u gornjem delu brojčanika, uočljivi su indikator rezerve snage na “3h” kao i mala sekundara koja se nalazi na “9h” poziciji.

Zenith satovi

Unutar kućišta veličine 45mmm izrađenog od platine nalazi se sofisticirani satni mehanizam koji prikazuje visoko časovničarstvo Zenith kuće. Zenith Academy 8804 je mehanički satni mehanizam na ručno navijanje koji radi na visokih 36000 otkucaja u satu i pruža rezervu snage od 50 časova. Zenith Academy 8804 mehanizam se izdvaja po svom unikatnom sistemu zasnovanom na žiroskopu koji obezbeđuje da nemirnica mehanizma uvek bude u savršenom horizontalnom položaju. Prema podacima Zenith manufakture, mehanizam je regulisan tako da u pet pozicija održava odstupanje od -1 sekunde po danu.

Zenith Christophe Colomb Skeleton sat će biti dostupan isključivo u eksluzivnoj radnji Marcus u Londonu po ceni koja još uvek nije utvrđena ali obzirom da se radi o limitiranoj seriji i da se njegov prethodnik prodavao po ceni od 209000 dolara, ne treba očekivati da će cena ovog Zenith sata biti niža.

Ovlašćeni zastupnih za Zenith satove za Srbiju je Maestro Jewelers.

Najnovije na Horologija Forumu