Zenith El Primero Espada

Zenith satoviZenith El Primero Espada je novi model elegantnog ručnog sata švajcarske manufakture Zenith koji je zvanično predstavljanje imao na najvećem sajmu časovničarstva Baselworld koji se svake godine tradicionalno održava u Bazelu.

U godini kada je Jean-Frédéric Dufour najavio da će fokus ove švajcarske manufakture biti na kolekciji posvećenoj pilotskim satovima, jedan novi klasičan model u ponudi je lepo videti.

Espada predstavlja izuzetno atraktivan ručni sat jednostavnog i modernog dizajna koji će biti rađen u nekoliko verzija, sa kućištem od nerđajućeg čelika ili 18-karatnog rozog zlata.

Zenith satovi

Kućište prečnika 40mm ima idealne dimenzije za elegantan ručni sat a postavljeni satni markeri i znak Zenith manufakture koji se nalaze na brojčaniku savršeno su stilizovani i dodatno doprinose njegovom prefinjenom izgledu. Safirno staklo štiti brojčanik sata ali se nalazi i na poklopcu kućišta što omogućava pogled na prelepo dekorisan mehanički mehanizam.

Zenith je kao manufaktura poznata po svojim El Primero satnim mehanizmima koje sama razvija i radi pa tako srce novog ručnog sata čini El Primero automatik, kalibar 4650B, koji radi na visokih 36000 otkucaja u satu i ima rezervu snage od 50 sati. Pored osnovnih funkcija prikaza vremena ovaj automatik poseduje i funkciju prikaza datuma.

Zenith satovi

Zenith El Primero Espada će biti u ponudi sa metalnom narukvicom (čelik ili zlato) ili sa kožnim kaišom a cena će se kretati od 5000 evra pa sve do 22400 evra za model od 18-karatnog rozog zlata. Za ručni sat sa “in-house” satnim mehanizmom iza kojeg stoji manufaktura sa bogatom istorijom i uzimajući u obzir sve češći rast cena luksuznih satova, može se slobodno reći da Espada predstavlja odličnu kupovinu.