A. Lange & Sohne ručni sat od 275,000 evra

A. Lange & Sohne ručni sat od belog zlata, proizveden sredinom devedesetih godina prošlog veka, prodat je tokom jučerašnjeg dana na “Important Modern & Vintage Timepieces” aukciji koju je organizovala jedna od najpoznatijih aukcijskih kuća Antiquorum za neverovatnih 275,710 evra.

Ono što se posebno može smatrati zanimljivim jeste da je, u trenutku kada je ovaj sat 1996. godine predstavljen, njegova maloprodajna cena bila više nego četiri puta niža od cene koja je postignuta na aukciji što nam govori da satovi zaista mogu biti veoma unosna investicija.

A. Lange & Sohne rucni sat

A. Lange & Söhne Tourbillon Pour Le Mérite je proizveden u veoma maloj seriji od 200 primeraka od čega je svega 15 satova bilo izrađeno od belog zlata i ujedno se smatra jednim od najprestižnijih A. Lange & Söhne satova. Dodatnu težinu nosi i činjenica da je ovaj A. Lange & Sohne ručni sat bio prvi sat sa velikom komplikacijom (turbijon) i veoma sofisticiranim satnim mehanizmom koji je ugledna nemačka časovničarska kuća predstavila nakon reosnivanja.

Za više informacija o aukcijskoj kući Antiquorum i o pomenutom A. Lange & Sohne ručnom satu posetite LANGE & SÖHNE POUR LE MÉRITE TOURBILLON LIMITED EDITION.