Breitling predstavio pametni sat za profesionalce

Breitling B55 Connected pametni sat

Najnoviji modni trend koji podrazumeva nošenje pametnih uređaja koji međusobno komuniciraju, a koji su u proteklih par godina počele da nameću kompanije iz oblasti mobilnih komunikacija, nije ostavio ravnodušnim pojedine švajcarske proizvođače satove. Breitling je tako pred početak najvećeg sajma iz oblasti časovničarstva i nakita predstavio svoj prvi pametni sat.

Breitling B55 Connected, prvi analogno-digitalni pametni sat namenjen profesionalcima, razvijen je na osnovi prošlogodišnjeg B50 modela ali sa unapređenom funkcionalnošću.

Bluetooth tehnologija ugrađena u B55 Connected model pružiće mogućnost vlasnicima da spoje sat na mobilni uređaj i da putem istog tog uređaja vrše izmene vezane za podešavanje sata. Vlasnici će takođe biti u prilici da izvrše prenos podataka sa sata na mobilni uređaj a koji se, recimo, odnose na praćenje vremena leta zabeleženog putem štoperice sata.

Breitling B55 Connected pametni sat

Breitling je za B55 Connected namenio kućište izrađeno od titanijuma sa DLC premazom koje kućištu pruža određen nivo otpornosti na habanje. Crni analogno-digitalni brojčanik krije Breitling kalibar B50, kvarcni, termokompenzujući satni mehanizam koji je ova kompanija samostalno razvila. COSC sertifikovani mehanizam nudi veliki broj funkcija koje smo navikli da viđamo kod ručnih satova poput štoperice, alarma, prikaza vremenskih zona i kalendara. Mehanizam se napaja pomoću punjive baterije.

Breitling B55 Connected pametni sat

Za detalje o dostupnosti i ceni novog B55 Connected modela moraćemo da sačekamo početak Baselworld 2015 sajma ali ono što je evidentno jeste da pametni satovi polako i sigurno, na mala vrata, ulaze u industriju satova. I dok pojedini luksuzni proizvođači satova odbijaju da se priklone novom trendu, drugi proizvođači kao što je Breitling, uvidevši potencijal koji nude savremene tehnologije i ne želeći da ostanu bez svog dela kolača, sigurnim koracima kreću u osvajanje novog tržišta.