Christopher Ward predstavio novi satni mehanizam

CHRISTOPHER-WARD-CALIBRE-SH21-SATNI-MEHANIZAM

Christopher Ward, engleska kompanija koja u svetu satova još uvek važi za mladog proizvođača, uspeo je u proteklih nekoliko godina da se razvije u respektabilnu kompaniju koja polako i sigurno zauzima čvrstu poziciju među proizvođačima pristupačnih satova i satova srednje klase. Međutim, Christopher Ward je otišao i korak dalje u razvoju pa je tako od nedavno počeo i sa proizvodnjom sopstvenih satnih mehanizama.

Povodom obeležavanja desetogodišnjice postojanja, Christopher Ward je predstavio novi satni mehanizam, kalibar SH21, iza kojeg stoji veoma talentovani švajcarski časovničar Johannes Jahnke. Razvoj i izrada mehanizama je osobina koja obično krasi velike časovničarske kuće sa dugom tradicijom u časovničarskoj industriji, a kada se uzme u obzir da jedan od najvećih švajcarskih proizvođača satnih mehanizama, ETA, u budućnosti planira da ograniči isporuku svojih proizvoda tržištu, potez koji je napravio Christopher Ward dobija dodatno na značaju.

christopher ward c9

Samonavijajući satni mehanizam, kalibar SH21, koji je razvijan protekle četiri godine, poseduje autonomiju rada od veoma impresivnih 120 časova a od funkcija poseduje prikaz sati, minuta, sekundi kao i datuma. Mehanizam se sastoji od 164 komponente, ima mogućnost zaustavljanja sekundare i radi na frekvenciji od 4Hz, odnosno sa 28800 otkucaja u satu.

christopher ward sh21 satni mehanizam

Christopher Ward kalibar SH21 će predstavljati osnovu za dalji razvoj novih satnih mehanizama pa se tako, najverovatnije u skorije vreme, može očekivati da će se na tržištu pojaviti satovi sa dodatnim komplikacijama. Novi satni mehanizam će se, za sada, naći u elegantnom Christopher Ward C9 ručnom satu.