Corum Golden Bridge Tourbillon Panoramique luksuzni sat

Corum satoviCorum Golden Bridge Tourbillon Panoramique luksuzni sat je novi model unikatne Golden Bridge kolekcije satova prestižne švajcarske kuće Corum koji će se pojaviti na tržištu tokom 2013. godine.

Kućište prečnika 36mm izrađeno u kombinaciji od plemenitih metala i safirnog stakla pruža pogled od 360 stepeni na mehanizam sata. Privid da satni mehanizam lebdi unutar kućišta postignut je upotrebom safirnog stakla u izradi njegove osnove i samih mostova.

Složeni satni mehanizam na ručno navijanje, po kojem je Corum prepoznatljiv, razvijen je i izrađen unutar ove prestižne švajcarske kompanije. Corum kalibar CO100 radi na frekvenciji od 3Hz odnosno sa 21600 otkucaja u satu a pruža autonomiju rada od gotovo 90 sati kada je u potpunosti navijen.

Corum satovi

Mehanizam se ističe turbijon komplikacijom koja se u svetu finog časovničarstva smatra najvišim i jedinim pravim pokazateljem umeća neke časovničarske manufakture a na Corum Golden Bridge Tourbillon Panoramique satu se može videti u gornjem delu kućišta sata.

Corum Golden Bridge Tourbillon Panoramique luksuzni sat će biti ponuđen u tri verzije od kojih će svaka biti rađena u ograničenoj seriji. Svi satovi će biti ponuđeni sa dva ručno rađena kožna kaiša u kombinaciji sa odgovarajućom zlatnom preklapajućom šnalom.