Frederique Constant Classics Manufacture satovi

Frederique Constant satoviPoznati švajcarski proizvođač satova Frederique Constant koji može da se pohvali sopstvenim razvojem i proizvodnjom satnih mehanizama je nedavno prezentovao novu kolekciju satova klasičnog i elegantnog izgleda.

Frederique Constant je mlada časovničarska kuća osnovana 1988. godine sa sedištem u Plan-les-Ouates opštini koja se nalazi u Ženevskom kantonu a kao kompanija koja neguje osnovne i tradicionalne vrednosti časovničarstva, Frederique Constant je veoma brzo krenuo sa razvojem a kasnije i kompletnom proizvodnjom sopstvenih satnih mehanizama.

Nova kolekcija satova sa manufakturnim mehanizmom koju je Frederique Constant prikazao a u koju je uloženo mnogo znanja i truda predstavlja pravi primer vrednosti koje se neguju unutar ove časovničarske kuće. Frederique Constant Classics Manufacture satovi će se proizvoditi u dve izvedbe i to sa kućištem izrađenim od visoko poliranog nerđajućeg čelika kao i u varijanti kućišta napravljenog od 18-karatnog rozog zlata.

Frederique Constant satovi

Dizajnirano u klasičnom stilu i sa elegantnim linijama kako bi odolelo svim izazovima vremena ovo kućište prečnika 42mm ima i sa prednje i sa zadnje strane postavljeno safirno staklo koje prikazuje lepo ukrašen “in-house” satni mehanizam. Klasičan izgled sata, pored velike krunice sa kojom će se vreme na satu sa velikom lakoćom nameštati, obogatio je i kaiš crne boje izrađen od kože krokodila.

Frederique Constant satovi

Funkcije sata pokreće automatik koji je, kako je već rečeno, razvijen i proizveden unutar Frederique Constant časovničarske kuće i zapravo predstavlja modifikaciju njihovog Maxime kalibra FC-710 kojem je pridodata centralna sekundara. Bogato dekorisani Frederique Constant kalibar FC-710 radi sa 28800 otkucaja u satu i ima rezervu snage od 42 časa.

Frederique Constant satovi

Srebrni brojčanik sata u čijem se centralnom delu ističe guilloché završna obrada urađen je u tradicionalnom stilu sa satnim markerima u vidu rimskih brojeva i klasičnim čeličnim kazaljkama. Jednostavan i klasičan brojčanik je pregledan što se i očekuje od jednog elegantnog i luksuznog sata a pored vremena, na brojčaniku se može očitati i datum.

Na kraju, treba reći da je Frederique Constant zaista odradio odličan posao sa novim modelima pa će možda mnogi ostati zatečeni informacijom da će se Frederique Constant Classics Manufacture satovi prodavati po ceni koja će se, u zavisnosti od modela, kretati od $2,250 do $2,550 što za sat koji ima izuzetan kvalitet izrade i “in-house” mehanizam nikako nije mnogo.

Frederique Constant satovi

Frederique Constant satove, za razliku od mnogih drugih satova luksuznih proizvođača koji se nose isključivo zbog imena ili cene, ćete naći isključivo na ruci poznavaoca i ljubitelja satova i onih koji znaju da uživaju u životu a da pritom nisu opterećeni trendovima koje diktira društvo.