Glashütte-Original Senator Tourbillon

Glashütte-Original Senator TourbillonGlashütte-Original, prestižna nemačka časovničarska kuća, je ranije tokom ove godine predstavila novi luksuzni model iz Senator kolekcije koji se, pored elegantnog dizajna, ističe i jednom od najvećih komplikacija u svetu visokog časovničarstva, lebdećim turbijonom. Glashütte-Original Senator Tourbillon, novi član Senator kolekcije, ponosno ističe svoje prefinjene linije i klasičan, jednostavan brojčanik obogaćen turbijon komplikacijom.

Novi Senator nam dolazi sa kućištem od belog zlata koje ima promer od 42mm i veoma tanku lunetu koja je u ovom slučaju poslužila kao lepo stilizovani ram za lakirani brojčanik sive boje. Brojčanik, veoma čistog i minimalističkog izgleda, pored turbijon komplikacije, krasi i jedan od najprepoznatljivijih simbola GO kompanije, širok prozor za prikaz datuma (Panorama Date).

Glashütte-Original Senator Tourbillon

Glashütte-Original Senator Tourbillon

Glashütte-Original Senator Tourbillon pokreće mehanički satni mehanizam koji je razvijen unutar GO kuće. Glashütte-Original kalibar 94-03, koji se može videti zahvaljujući safirnom poklopcu kućišta, ima autonomiju rada od 48 časova, radi sa 21600 otkucaja u satu i u punom svetlu prikazuje umeće i stručnost časovničara Glashütte-Original kompanije. Bogata dekoracija mehanizma, oborene ivice mostova, oscilirajući teg izrađen od 21-karatnog zlata, već prepoznatljivi GO znak na mehanizmu kao i dekorativne šare nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Zanimljiv je i podatak da je komplikaciju lebdećeg turbijona konstruisao 1920. godine Alfred Helwig, jedan od poznatijih nemačkih časovničara.

Glashütte-Original Senator Tourbillon