Guillaume Nery i Ball satovi

Guillaume Nery, ronilac na dah i ambasador Ball proizvođača satova, napravio je video snimak zarona u Dinovu plavu jamu (wiki: Dean’s Blue Hole) koja sa svojih 202 metara dubine važi za najdublju poznatu podvodnu plavu rupu. Obzirom da je za ronioca na dah nemoguće da dostigne ovu dubinu na video snimku je zapravo prikazan zamišljeni zaron do samog dna Dinove plave jame što je i sam Guillaume Nery izjavio na svom zvaničnom blogu.

Tokom snimanja ovaj francuski ronilac, bivši svetski rekorder u ronjenju na dah, je kao zvaničan ambasador Ball proizvođača satova na ruci nosio njihov ronilački sat, model Ball Engineer Master II Diver koji je sa svojih 300 metara deklarisane vodootpornosti predstavljao adekvatan izbor za ovaj poduhvat.

Pogledajte kako bi izgledao zaron do samog dna najdublje plave rupe na svetu.

 • Dragan

  U pravu si. Bio sam ubeđen da je to gotovo nemoguće ali izgleda da mogu i koliko sam razumeo, Nitsch se priprema da u saradnji sa (gle čuda) Breitling-om u narednom periodu dostigne dubinu od neverovatnih 305 metara.
  Međutim, Nitsch prilikom zarona koristi pomoćna sredstva kako bi dostigao željenu dubinu dok su ronioci poput Nery-a ili Trubridge, koji trenutno i drži rekord sa 121m, pravi freediver-i. Čovek i voda, ništa više, ništa manje.

 • DraganD

  Ronioci na dah mogu da dostignu tu dubinu.
  Jos je 2007. god. fenomenalni Herbert Nitsch stigao do 214 m u kategoriji No limit. Ovo je i dalje vazeci rekord u ovoj kategoriji.
  Sve u svemu, odlican i lep sat.