Longines Twenty-Four Hours Single Push-Piece hronograf

Longines hronograf

Longines Heritage kolekcija satova, verovatno jedna od najpopularnijih i najzanimljivijih kolekcija u ponudi Longines kompanije, proširena je novim modelom pilotskog hronograf sata. Longines Twenty-Four Hours Single Push-Piece je hronograf inspirisan starim pilotskim satovima i satovima koji su rađeni za švajcarsko vazduhoplovstvo tokom pedesetih godina prošlog veka i predstavlja kombinaciju minimalističkog dizajna i sjajne funkcionalnosti.

Longines Twenty-Four Hours hronograf krasi veoma zanimljiva funkcija koja se ne viđa često kod satova ovog tipa. Naime, funkcijama štoperice, za razliku od klasičnih hronograf satova, upravlja se pomoću tastera koji je integrisan u krunicu sata što znači da se štoperica na satu pokreće, zaustavlja i resetuje samo pomoću tog jednog tastera.

Longines hronograf

Novi pilotski hronograf Longines kompanije sa 24-časovnim prikazom vremena radiće se u dve verzije, sa crnim i brojčanikom srebrne boje. Mehaničko srce sata koje se krije iza brojčanika a unutar masivnog kućišta prečnika 47.5mm čini samonavijajući satni mehanizam, kalibar L789.2 koji poseduje autonomiju rada od 54 časa, Ovaj satni mehanizam za potrebe Longines kompanije eksluzivno izrađuje švajcarski proizvođač satnih mehanizama ETA.

Longines Twenty-Four Hours Single Push-Piece dolazi uparen sa crnim ili braon kaišem izrađenim od kože aligatora a sat će moći da se kupi kod ovlašćenih distributera po ceni od 4,800 američkih dolara.