Novi Omega Seamaster 300m hronograf i zvanično u ponudi

omega seamaster 300m hronograf

Nakon predstavljanja na Baselworld sajmu satova, švajcarski proizvođač satova Omega je i zvanično u svoju ponudu uvrstio novi Omega Seamaster 300m hronograf sat. Novi model je u odnosu na svog starijeg brata doživeo određene kozmetičke izmene ali je zato zadržao umerene dimenzije i dolazi u dve verzije, sa plavim i crnim brojčanikom.

Najveća promena vidljiva je na samom brojčaniku koji kod novog modela nema prepoznatljivu dekoraciju u vidu valova a kazaljke koje se odnose na štopericu su sada naglašene crvenom bojom čime je postignuta veoma jasna čitljivost i dobra preglednost. Jednosmerno rotirajuća korona je keramička i sa svojom poliranom završnom obradom veoma lepo se uklapa sa lakiranim brojčanikom. Čelično kućište može da izdrži pritisak do dubine od 300 metara, poseduje ventil za oslobađanje nagomilanog helijum gasa a iza poklopca sa upečatljivom gravurom u vidu morskog konjića nalazi se hronometar verzija co-axial mehanizma.

Omega Seamaster 300m hronograf pokreće Omega kalibar 3330, samonavijajući mehanički satni mehanizam sa hronograf funkcijom koji poseduje rezervu snage od 52 sata kao i co-axial zaprečni sklop koji bi trebao da obezbedi pouzdaniji i dugotrajniji rad mehanizma i sata.