SIHH 2014 sajam: Panerai Radiomir 1940 hronograf

Panerai Radiomir 1940 hronograf sat

Inspirisan starim hronograf satovima koji datiraju iz perioda dvadesetih godina prošlog veka ali i u skladu sa svojom tradicijom, Officine Panerai je na SIHH sajmu satova predstavio novi Radiomir model koji će u narednim godinama kod ovog prestižnog proizvođača satova predstavljati sam vrh ponude kada je reč o mehaničkim štopericama. Panerai Radiomir 1940 hronograf sat nam stiže u tri verzije i sve tri su urađene od plemenitih metala u kombinaciji sa funkcionalnošću i dopadljivim dizajnom.

Panerai Radiomir 1940 hronograf sat

Kućište prečnika 45mm sa visokim sjajem radiće se od belog zlata (PAM 520), zatim rozog zlata (PAM 519) kao i od platine (PAM 518) a sva tri modela će pokretati Panerai kalibar OP XXV koji pruža autonomiju rada od 55 časova. Poleđina jastučastog kućišta otkriva nam veoma lepo ukrašeni satni mehanizam na ručno navijanje sa hronograf komplikacijom. Kalibar OP XXV, koji je u osnovi Minerva 13-22, konstruisan je u tradicionalnom maniru koji podrazumeva vertikalno povezivanje sa kolonom sistema zubčanika a sam mehanizam poseduje i sistem za fino podešavanje rada.

Panerai Radiomir 1940 hronograf sat

Svi Panerai Radiomir 1940 hronograf satovi stižu sa kožnim aligator kaišem i odgovarajućom preklopnom kopčom. Obzirom da u poslednjih nekoliko godina cene satova vrtoglavo rastu, pogotovo onih koji dolaze iz renomiranih časovničarskih kuća kao što je Panerai, ni malo ne iznenađuje visoka cena novih modela koji će se proizvoditi u veoma maloj seriji.

Panerai Radiomir 1940 hronograf sat

U novim Radiomir 1940 hronograf satovima će imati priliku da uživaju samo oni sa najdubljim džepom jer će se cena ovih luksuznih satova kretati od 45000 evra pa sve do 60000 evra koliko je potrebno izdvojiti za platinasti PAM518.