Pravila i uslovi korišćenja

Smatra se da svaki posetilac korišćenjem bilo kog dela i sadržaja sajta HOROLOGIJA prihvata sva pravila i uslove korišćenja.

Prihvatanjem uslova korišćenja Vi se slažete, kroz korišćenje naših usluga, da nećete koristiti sajt Horologija da šaljete bilo kakav materijal koji je (sa vašim znanjem) lažan, netačan, uvredljiv, vulgaran, sramotan, seksualno orijentisan, preteći, invazivan za privatnost neke osobe ili je na neki drugi način u suprotnosti sa zakonom.

HOROLOGIJA – Satovi i nauka o merenju vremena

Horologija se sastoji od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, sadržaja kreiranih od strane posetilaca i linkova na tuđe sadržaje. Horologija objavljuje sadržaje u dobroj nameri a svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sve sadržaje posetilac koristi na sopstvenu odgovornost, te se Horologija sajt ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu zloupotrebu niti štetu nastalu njihovim korišćenjem. Sadržaj Horologija sajta se ne sme koristiti u nezakonite svrhe niti za promovisanje istih.

Zabranjeno je svako nekulturno i neprikladno izražavanje u okviru komentara u bilo kom delu Horologija sajta. Upotreba nepristojnih reči, vređanje drugih, kleveta i plasiranje lažnih informacija biće sankcionisano u vidu trajnog onemogućavanja korišćenja opcije komentarisanja.

Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržaje sajta Horologija, ukoliko ne krše pravila korišćenja.

Prava intelektualne svojine
Horologija polaže prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod) čime je taj sadržaj zaštićen važećim zakonikom Republike Srbije. Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela sajta Horologija, bez prethodne pismene dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Svako korišćenje, bilo delimično ili potpuno, kao i reprodukcija, umnožavanje, distribucija ili izmena bilo kog dela sadržaja ili dizajna, te imena i logotipa Horologija sajta, bez prethodne pisane dozvole i saglasnosti vlasnika sajta, tretiraće se kao povreda autorskih prava intelektualnog vlasništva.

Ukoliko smatrate da je Horologija sajt povredio Vaša autorska prava, slučaj će biti odmah razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni momentalno po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe.

Preuzimanje sadržaja
Sajtovi i portali koji žele da preuzimaju sadržaje sa sajta Horologija putem RSS feeda ili nekim drugim putem mogu to učiniti isključivo uz zvaničnu dozvolu vlasnika Horologija sajta, nikako drugačije, i to samo u dogovorenom obliku za koji su dobili saglasnost.

Odgovornost za sadržaj
Horologija nikada i ni pod kojim uslovima neće odgovarati za bilo kakvu direktnu, indirektnu, posledično, specijalno, havarijsku ili slučajnu štetu do koje može doći pravilnim ili nepravilnim korišćenjem sadržaja koji se nalazi na sajtu ili forumu, kao ni za štetu nastalu gubitkom profita, prihoda ili podataka nastalu vama ili drugima.

Zahtev za uklanjanje sadržaja
Ukoliko se nekim sadržajem krše aktuelni zakoni Republike Srbije, zatim lična ili kolektivna prava, molimo vas da administraciji sajta prijavite to kršenje kako bi problem mogao da bude rešen u najkraćem mogućem roku.

Linkovi
Horologija sajt sadrži linkove ka drugim web stranicama. Horologija linkove objavljuje u dobroj nameri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan vlastite internet stranice.

Dozvoljeno je postavljati linkove koji ne predstavljaju direktnu ili prikrivenu reklamu drugih internet stranica a u slučaju da se radi o reklami, linkovi će biti obrisani a korisniku sajta će biti onemogućen dalji pristup sajtu.

Privatnost korisnika
Horologija poštuje i štiti privatnost posetioca naših online stranica u najvećoj mogućoj meri, osim u slučaju nezakonitih aktivnosti korisnika ili teškog kršenja pravila Horologija sajta. Horologija može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobijene tokom korišćenja sajta (isključivo podaci o računaru i o internet provajderu). Svi prikupljeni podaci dobijeni tokom korišćenja sajta namenjeni su isključivo internim potrebama i neće biti distribuirani trećoj strani.

Izmena pravila i uslova korišćenja
HOROLOGIJA zadržava pravo izmene i promene pravila i uslova korišćenja u svakom trenutku i bez prethodne najave a korišćenjem bilo kog sadržaja na sajtu Horologija smatra se da ste upoznati sa najnovijim pravilima.

Sporovi
Svaki spor koji proizađe ili je povezan sa sajtom, biće podređen isključivoj nadležnosti sudova Srbije u Novom Sadu.